VIDEO: Blanka obranila svjetsko zlato!

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Blanka Vlašic zaplesala je u cetvrtak u Berlinu svoj poznati ples, pred gotovo punim Olimpijskim stadionom obranila je titulu svjetske prvakinje u skoku uvis osvojenu prije dvije godine u Osaki!

Najbolja hrvatska atleticarka iz drugog je pokušaja preskocila letvicu na visini od 204 centimetra, tata Joško i trener Bojan Marinovic zagrlili su se i poceli skakati od srece. Ana Cicerova osvojila je srebro preskocivši 202 centimetra, jednako kao i broncana Ariane Friedrich kojoj su trebala tri skoka.

- Ovo se natjecanje nikako ne može usporediti s Osakom, bilo je puno teže. Pritisak je bio veci, rekla je Blanka.



Na 204 centimetra vodila se prava borba, prvi skok nije bio uspješan za sve tri skakacice koje su ostale na zaletištu, Ruskinju Anu Cicerovu, Njemicu Ariane Friedrich i Blanku. U vodstvu je bila Cicerova, koja je iz prve preletjela 202 centimetra, što je njezin najbolji ovosezonski rezultat, Friedrich i Blanka na toj su visini rušile letvicu i u tom trenutku dijelile srebro. Splitska skakacica uvis je odmah nakon prvog rušenja na 204 centimetra tražila savjet Bojana Marinovica koji joj je rekao da ne žuri, vec da ide polako.

Savjet je urodio plodom, drugi skok bio je uspješan, Cicerova i Friedrich su rušile letvicu i Blanka je u rukama imala zlatno odlicje. Publika je najbolju hrvatsku atleticarku nagradila velikim pljeskom, iako se njihova ljubimica i najveca Blankina konkurentica polako pocela opraštati od prve titule svjetske prvakinje.

No, bilo je rano za slavlje, nakon što se Cicerova oprostila od natjecanja, Friedrich je po tko zna koji put protiv Blanke  upotrijebila poznatu taktiku, odlucila je posljednji skok ostaviti za 206 centimetara i baciti novu rukavicu izazova. Blanka je ostala smirena, razgovarala je s Marinovicem i nije se uopce osvrtala na Friedrich i njezin skok.

Njemica je bila blizu, letvica se zatresla i - pala. Slavlje je moglo poceti. "Stand up for the champion", orilo se stadionom, svi gledatelji stali su na noge i zapljeskali svjetskoj prvakinji koja nije mogla sakriti suze. Najljepše je ipak slaviti na gostujucem terenu, pogotovo kad je domacica Ariane Friedrich!

- Svi su samo pricali o dvoboju s Friedrich, koliko god sam pokušala ne misliti na nju, nisam uspjevala. No, kad sam preskocila 202 centimetra znala sam da imam zlato.

Predsjednica Vlade Jadranka Kosor uputila je cestitku Blanki, a isto je tijekom veceri ucinio i predsjednik Stjepan Mesic.


Podijeli: Facebook Twiter