VIDEO: Baka Slavica postala dance kraljica

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U potrazi za najvecim hrvatskim misterijima, Knjaz je otkrio fenomen glazbenog pravca zvanog cro-dance koji je nekad žario i palio svim diskacima u Hrvata. Tom zaraznom ritmu, nije uspjela odoljeti ni baka Slavica. Senna, Ella, Minea, Kasandra, Velina, Simplicia... cije li srce ne poskoci u ludom ritmu cro-dancea, pri spomenu na velikane tog glazbenog izricaja, koji je nastao i razvijao se zajedno s našom mladom državom.

Živjeli smo tih godina s cro-danceom i cro-dance je živio u nama, a onda je najednom nestao, bez najave i objašnjenja, ne dajuci nam priliku ni da se oprostimo. Mnogi je mladi muzikolog izgubio razum te skoncao u umobolnici pokušavajuci otkriti gdje je nestao cro-dance.



Tek kad su na scenu stupili profesionalci NHM-a, misterij je mogao biti riješen. Ušli su u trag pioniru tog glazbenog pokreta, velikom Senni M.-u, te zajedno s njim, Ellom i Mineom na trenutak ponovno oživjeli jednu od najvelicanstvenijih epizoda hrvatske glazbene povijesti. Samo ta tu priliku baka Slavica postala je Baka M.!

Pogledajte kako drma plesnim podijem! Povratak na trag jednog od najvecih hrvatskih misterija pogledajte na RTL-u u utorak, 20. listopada.


Podijeli: Facebook Twiter