VIDEO: Bager na rabackoj plaži zbog - juga

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Prizor kao iz turistickog kataloga: dok se s djecom suncate u svom pomno odabranom ljetovalištu, bager na metar od vas grabi šljunak i ravna prilaz moru. Sarkazam na stranu, upravo je takvu scenu - kako teška mehanizacija manevrira pored 20-ak kupaca na plaži Girandella u Rapcu - nedavno mobitelom snimio slavonski gost tog "bisera Kvarnera", a video je minulog vikenda objavljen na požeškom internetskom portalu 034.

Marko Brezac, vlasnik obrta Girandella sport, koji ima koncesiju na spomenutu plažu - ponad koje se vijori plava zastava, simbol uredenosti plaža i sigurnosti kupaca - odgovoran je za takvu turisticku "atrakciju". No, objašnjava nam, drugog rješenja za saniranje od vjetra uneredene plažu tog jutra pocetkom lipnja nije imao.

Problem Rapca je jugo: cim jace zapuše, pojedine plaže nestanu - e, tada dodite fotografirati! Zbog toga bager ljeti moramo angažirati najmanje cetiri puta. Katkad treba i kamionom dovoziti šljunak. Nije ovo prva takva scena, samo što je netko, eto, pronašao zadovoljstvo u tome da je dokumentira i objavi na internetu, kaže Brezac.

Bager je medu kupace, na plažu, doduše, u sasvim drugom kontekstu, prošlog tjedna zalutao u uvali Cintinera u Banjolama, kada ju je ugostitelj devastirao želeci ondje "podignuti" beach-bar.

Na cestovne smo radove u jeku sezone ocito vec svikli - u zadnje vrijeme, medutim, sve su cešci primjeri ordiniranja teške mehanizacije na plažama, kada turisti umjesto cvrcaka slušaju strojeve, cija im žlica, eto, doslovce mijenja suncobran i radi hlad. Rabac, eto, svoju ispricnicu pronalazi u - jugu. (I. RADIC)


Podijeli: Facebook Twiter