VIDEO: Amy Winehouse pronadena mrtva

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Engleska pjevacica Amy Winehouse (27) pronadena je oko 16 sati mrtva u svojemu domu u sjevernome dijelu Londona, javljaju svjetski mediji. Uzrok smrti još nije poznat.

Policija je rekla da je našla tijelo 27-godišnje žene u stanu na Camden Squareu, nakon što su je u subotu popodne pozvali djelatnici hitne pomoci.

Problematicna Winehouse imala je naviku pretjeranog konzumiranja alkohola i opijata. To joj se u posljednje vrijeme dogadalo cesto: tako je pred pred 15.000 obožavatelja u Beogradu krajem lipnja doživjela debakl.



Publika ju je izviždala jer je na pozornici jedva stajala. Nakon toga otkazala je sve koncerte u sklopu europske turneje.

Za razliku od vecine zvijezda, Winehouse je nastupala spontano i svojeglavo, ne razmišljajuci o prihvatljivosti svojeg ponašanja. Bila je kantautorica cije su pjesme vrlo osobne, nastale na temelju vlastita, cesto bolnog iskustva.

Amy je bila izniman pjesnicki i vokalni talent, što potvrduje i pet Grammyja koje je dobila, kao i još nekoliko glazbenih nagrada u domovini. Osebujan je njezin izricaj: glas joj nalikuje onome kakve sredovjecne crnacke pjevacice, a ne mlade djevojke krhke figure.

Njezin album "Back to Black" 2007. godine prodan je u dva milijuna primjeraka samo u Velikoj Britaniji.


Podijeli: Facebook Twiter