VIDEO: 7 sati žestoke glazbe

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Prepuna terasa tijekom nastupa popularnog TBF-a, koji se po našem mišljenju u petak navecer našao na krivom mjestu u pravo vrijeme, i više od sedam sati kvalitetne žestoke glazbe iz regije obilježili su prvu vecer festivala Viva la Pola!.

Splitski The Beat Fleet natjerali su punu terasu na mnogo njihanja i pjevanja, a ljubitelji žešce glazbe zijevali su i drijemali. Poceli su energicno starim hitom "Genije", uslijedile su jednako žive "Pljacka", "Malo san maka", "Reptili" i "Heroji", a onda su iz rukava izvukli sentiš "Lud za njom", nakon kojeg ni "Guzice i sise" ni " Data" nisu mogli vratiti prvotnu živost u izvedbu.


Joke

Jednak angažman publike prouzrocio je i nastup Six Packa, koji su uz žive gitarske riffove svoje mlade obožavatelj(ic)e pred binom bacili u trans "Berzom bez granica", "La Musique", "Andelom", odlicnom "Ovde je kraj" i himnickom "Makovi". Što god su melodicni punk rockeri iz Smederevske Palanke izvukli iz svog bogatog opusa i izveli na bini, publika je s njima otpjevala uglas.

Derali su, rokali i guzili rijecki One Piece Puzzle izvedbom najboljeg od svojih "13 zlatnih hitova". Pjesmama kao što su "Ne jebi bez kurca", "LSD" i "Superveshmashina" OPP-ovci su s lakocom nastavili žestoku atmosferu koju su stvorili talijanski Rumors of Gehenna.


Six Pack

Metalci iz Udina nemaju duge lase, nisu maškarani ni pretjerano teatralni, ali su zato strucnjaci za pokolj glazbom - taman žestoki i agresivni koliko treba, poput energetskih bombi prohujali su binom tako da smo si morali obecati da više nikad necemo ismijavati talijanske metalce.

Udarivši in medias res pjesmom "Cahracack", rijecki Hesus Attor oduševio je pulske fanove solidnom dozom progresivnog dadaist mathcorea, odnosno melodijama psihijatrijske kakofonije.


TBF

Posljednja poslastica bijahu francuski Joke - oboružani smislom za dobru feštu i angažiranim, ali veselim pjesmicama u kojima se miješaju žanrovi od rocka, reggaea i ska do punka i hip-hopa rasplesali su preživjele.

Vecer su otvorili pulski Rock Bus, koji su mali broj svojih obožavatelja obradovali kvalitetnim i energicnim punk rockom. Nakon Puljana red je došao na rijecke Sex Pistolse, odnosno Diskurz, koji su otprašili svoj materijal prepun snažnog utjecaja legendi britanskog punka.

Zagrebacki punk garage komedijaši No More Idols svojski su se trudili pokrenut malobrojnu i inertnu publiku, što im je naposljetku i uspjelo zanimljivom obradom pjesme "Program tvog kompjutera" kada im se dvoje entuzijasta iz publike pridružilo u ulozi pratecih vokala.


Podijeli: Facebook Twiter