VIDEO: 2Cellos oduševili slovensku publiku

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Oduševljene reakcije izazvao je koncert celista Luke Šulica i Stjepana Hausera u Mariboru u petak, njihov prvi samostalni nastup u Sloveniji nakon što su prije cetiri mjeseca svoj izbor svjetskih hitova preradenih za violoncela izveli kao prateci sastav na koncertu Eltona Johna u Ljubljani.

Ulaznice za koncert 2Cellosa u mariborskoj dvorani Tabor, u koju se naguralo skoro 4.000 poklonika njihove glazbe iz cijele Slovenije, bile su rasprodane još pocetkom tjedna, a bilo je i pedesetak akreditiranih novinara.

Meteorski uspon dueta elektricnih cela 2Cellos poceo je prije samo godinu dana nakon što su na Youtubeu objavili snimak svoje prerade pjesme "Smooth Criminal" Michaela Jacksona.



"Gudacka ekstaza", "Šulic i Hauser zapalili Maribor mladenackom energijom i poznatim hitovima", "Cijela dvorana plesala, neki i plakali", impresije su i ocjene s koncerta koje prenose slovenski mediji.

U Mariboru su se, na koncertu koji je trajao više od dva sata i uz tri dodatka na zahtjev publike, Hauser i Šulic predstavili širim izborom popularnih svjetskih rock hitova u crossover izvedbi.

Na repertoaru su se tako našli "Welcome to the Jungle" (Guns'n'Roses), "Californication" (Red Hot Chilli Peppers), "Time of my Life" (Green Day), "Smells Like Teen Spirit" (Nirvana), "Highway to Hell" (AC/DC), "Fields of Gold" (Sting).

Koncert je održan u okviru projekta "Maribor - europska prijestolnica kulture". Mariborska publika s posebnim je oduševljenjem pozdravila Šulica koji se rodio u Mariboru.

- Da mi je netko jednom rekao da ce me u rodnom gradu doci slušati 4000 ljudi, rekao bih mu - nemoj se zafrkavati, rekao je Šulic nakon koncerta.


Podijeli: Facebook Twiter