Vida u Kijevu za šest milijuna eura!

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Donio je Dinamu Ligu prvaka, ali samo četiri mjeseca poslije prelazi u kijevskog imenjaka, s kojim je zagrebački bio u skupini LP. Domagoj Vida otišao je u Kijev na liječnički pregled, nakon kojeg će potpisati za Dynamo.

Osim što će Vida (23) povećati koloniju hrvatskih dinamovaca u ukrajinskom klubu (ondje su već Kranjčar i Vukojević), drugim inozemnim transferom u svojoj karijeri (2010. iz Osijeka je prešao u Bayer) blagajnu Mamićevog kluba obogatit će za šest milijuna eura.

Gledano samo s financijske strane, ovo je za Dinamo sjajan posao: Igrača koji se nije uspio nametnuti u Leverkusenu, u ljeto 2011. platio je za hrvatske prilike puno - milijun eura.

"Vida nas je poprilično koštao, to je za nas spektakularan novac. Ukupne brojke govore da nikad nije napravljen tako veliki transfer u Hrvatskoj", govorio je na njegovom predstavljanju u Plavom salonu Zoran Mamić. Ali, godinu i pol kasnije, prodaje ga za šest puta više. Neće ni Vida proći loše, u Kijevu će zarađivati dvaput više nego u Zagrebu, dakle oko milijun eura godišnje.

Vidi je maksimirska epizoda očigledno bila pun pogodak: Potpuno je revitalizirao pomalo zamrlu karijeru, izborio je mjesto u užem krugu reprezentativaca i u konačnici, još jedan inozemni transfer kojim će si "osigurati egzistenciju".

Ali, svojim odlaskom ostavlja ogroman propuh u obrani prvaka Hrvatske, koja sada ostaje na samo dva stopera - Šimuniću i Puljiću. Vida je defanzivac iskoristiv na nekoliko pozicija i opasan po suparnički gol, a u Dinamu je (bio) nezamjenjiv - odigrao je svih šest utakmica u skupini LP-a, koju je i donio svojim golom Ludogorecu u "stotoj" minuti uzvrata 2. pretkola, u kojima je također odigrao svih 540 minuta.

U HNL-u je ne samo nastupao, nego s četiri postignuta gola spada u efikasnije Dinamove igrače dosadašnjeg dijela prvenstva.

Jedina mrlja na Vidinih godinu i pol u Dinamu predstavlja famozni incident s pivom, kada ga je bivši trener Čačić izbacio iz klupskog autobusa jer je na putu za Kup utakmicu kod Vrsara otvorio alkoholno piće. (Z. A./Index.hr)


Podijeli: Facebook Twiter