Vid Jamnik International Quartet oduševio publiku

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Ljetna jazz škola Hrvatske glazbene mladeži često je rasadnik mladih glazbenih talenata, a mnogi od njih već imaju zavidnu glazbenu karijeru.

Jedan od njih je zasigurno učenik Boška Petrovića, 19-godišnji slovenski vibrafonist Vid Jamnik koji je nastupio u Grožnjanu uz pratnju svog International Quarteta, kojeg čine gitarist Ratko Zjača, basist Martin Gjakonovski i bubnjar Klemens Marktl.

Oni su brojnoj grožnjanskoj publici predstavili repertoar pretežno vlastitih skladbi – riječ je o skladbama Ratka Zjače poput "Breakfast in Tokyo" i drugih te kompozicijama Vida Jamnika "What Not" i "Last Minute", našlo se tu i ponešto jazz standarda poput "Ladies in Mercedes" Stevea Swallowa, a u svim skladbama ovi glazbenici su pokazali zavidno umijeće muziciranja.

Iako je Vid Jamnik znatno mlađi od njegovih kolega iz benda, ovaj mladi jazz virtuoz sjajnom svirkom oduševio je grožnjansku publiku, a cijeli sastav publika je nagradila dugim aplauzima za odličnu izvedbu. Na kraju koncerta su pak latino ritmovima namamili prisutne na ples.

Inače, Vid Jamnik International Quartet nastupio je u Grožnjanu u sklopu turneje, a uskoro se očekuje i objava albuma Vida Jamnika.

- Album je snimljen i spreman za objavu. Na njemu će se naći 12 pjesama, od kojih su dvije moje skladbe, dvije su napisali članovi mog benda, a ostalo su jazz standardi, kaže mladi slovenski vibrafonist, koji je, iako mu je tek 19 godina, koncertirao diljem svijeta i surađivao s brojnim glazbenim velikanima.

Festival Jazz is Back! BP traje do 2. kolovoza, a večeras (ponedjeljak) nastupa Elvis Stanić Group. Sutra (utorak) na programu je koncert ZZ Quarteta. Ulaz na sve koncerte je besplatan, a početak koncerata je u 21.30 sati. (T. TIDIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter