Viceparada pazinskih gimnazijalaca ulicama grada


U skladu s tradicijom, učenici trećih razreda pazinske Gimnazije i strukovne škole Jurja Dobrile, odnosno vicematuranti, danas su održali viceparadu - maskirani mimohod ulicama grada. Njime pozdravljaju kolege maturante koji ove godine napuštaju srednju školu, ali i simbolički najavljuju da su odsad oni najzreliji naraštaj škole koja nosi stoljetnu tradiciju.

Viceparada se svake godine održava uoči školske maturalne zabave, koja će biti održana sutra navečer u Spomen domu. U mimohodu koji je počeo na Šetalištu pazinske gimnazije te je nastavljen ulicama 25. rujna, Dinka Trinajstića i 15. siječnja, a završio je na Trgu slobode, sudjelovalo je oko 170 učenika. Pazinski su srednjoškolci bili odjeveni u supermane (A razred), ronioce (B), baletanke (C), nindže (tehničari za elektroniku) i konobare (upravni referent).

Na glavnom gradskom trgu dočekali su ih brojni srednjoškolci i građani, a vicematuranti su im pripremili šaljiv program u kojem je svaki razred, odnosno skupina prikazala originalni skeč ili plesnu točku, za što su nagrađeni aplauzom. (Napisao i snimio A. DAGOSTIN)


Podijeli: Facebook Twiter