Vibro-trake cuvaju vrticarce

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Ispred Djecjeg vrtica "Gloria" u labinskoj Streljani, smještenom tik uz županijsku prometnicu, postavljene su vibro-trake jer je mališane, njih 40-ak, dosad cuvao samo jedan obavijesni znak. Prepreke koje je ova ustanova, kako nam je rekla vlasnica Oriana Sellan, tražila vec duže vrijeme, «osvanule» su nakon nedavnog novinskog napisa o apelu gradske vijecnice Vesne Šcira Knapic da se vrticarci napokon zaštite u prometu.

- Svi smo u vrticu zadovoljni, buduci da ce trake ipak usporiti vozace i doprinijeti sigurnosti djece. Dosad nam se stvarao cvor u želucu jer ima mnogo nesavjesnih koji ovuda jure. Uglavnom smo «zakljucani» u dvorištu, no svejedno je strah prisutan. I kada roditelji dolaze po djecu, znaju se zapricati, a dovoljno je malo nepažnje…, kaže Sellan.



Primjecuje da je još potrebno obilježiti pješacki prijelaz i asfaltirati makadamsko parkiralište nasuprot vrtica.

- Bilo bi super kada bi nam obnovili parking. To se tražilo i na roditeljskim sastancima. Sada ga grade stanarima kod stadiona u središtu grada, a možda ce doci red i na nas. Znamo da je vrijeme recesije, ali ipak se radi o odgojnoj ustanovi, dodaje vlasnica. «Gloria», inace, kao privatni vrtic, donekle ublažava posljednjih godina na Labinštini izražen problem "tijesnih" predškolskih ustanova.

Tek je ovih dana u Streljani tvrtka Istarske ceste asfaltirala dotrajale rubove kolnika. Medutim, potpune obnove rupama prošarane prometnice, kao i izgradnje za sigurnost pješaka neophodnog nogostupa, kako doznajemo od resornog gradskog procelnika Ljubomira Buršica, još nema na vidiku.


Podijeli: Facebook Twiter