Via Poreč-Toward Utrecht: Slovenci dominirali

Dorijan Puškarić - jedini istarski vozač
Dorijan Puškarić - jedini istarski vozač

U subotu se u organizaciji pazinske Meridijane Kamen održala međunarodna kadetska biciklistička cestovna utrka Via Poreč -Toward Utrecht čiji je pokrovitelj HOO, a koja je dio treninga kampa i priprema reprezentacija i klubova za Olimpijske igre mladih (EYOF) u nizozemskom Utrechtu. Ujutro je najprije voženo 78 kilometara kružne staze u Poreču, nakon čega je karavana preselila u Gračišće i popodne odradila utrku na kronometar dužine 2.900 metara te su zbrajanjem obaju postignutih rezultata dobiveni najbolji.

Prema očekivanju, glavnu riječ vodili su slovenski biciklisti koji su već u Poreču međusobno podijelili prvih osam mjesta, a slično je bilo i u Gračišću gdje su se poredali čak na dvanaest prvih pozicija. Najbrži među njima bio je Gorazd Per iz Adrie Mobila, a najveći suparnik bio mu je Žan Andrejaš (Radenska KD Življenje).

Reprezentaciju Hrvatske predstavljali su Šibenčanin David Jabuka koji je bio 11. ukupno, Filip Kvasina (Zagreb) bio je 20., a Petar Potočnik (Stubičke Toplice) 39. Kao jedini istarski predstavnik nastupio je Dorijan Puškarević iz BK Pule koji je u Poreču ostao bez plasmana, ali je zato popodne dobro potegnuo od crkvice Svete Marije prema Gračišću i zahtjevan uspon svladao kao 47., čime je ukupni poredak okončao na 54. mjestu. (M. PILAT)

 


Podijeli: Facebook Twiter