Vi pitate, Grad odgovara: Dozvoljene zone pecanja

Zone dozvoljenog pecanja u luci
Zone dozvoljenog pecanja u luci

Zašto Pula parking, koji je u vlasništvu Grada, prihod od naplate parkiranja ne investira u garažnu kuću na barem jednoj od predviđenih lokacija, pitanje je čitatelja na koje iz gradske uprave spominju aktivnosti poduzete na pripremi dokumentacije za izgradnju garaža u Dobrićevoj ulici, u kojoj je planirano 150 parkirnih mjesta, i na Marsovom polju, u kojoj je planirano još 600 mjesta.

Iz Grada naglašavaju da za izgradnju u Dobrićevoj ulici nedostaje osiguravanje sredstava za njenu izgradnju, dok na Marsovom polju posao koči uređenje imovinskih odnosa.

- Nakon rješavanja ovih problema definirat će se model samog financiranja izgradnje u kojemu nije isključeno sudjelovanje Pula parkinga, odgovaraju iz gradske uprave.

Neke čitatelje zanimalo je gdje se, osim na Katarini, smije pecati s obale, naravno, uz plaćenu i valjanu dozvolu. Iz Grada odgovaraju da su dozvoljene ribolovne zone udičarenja za sportski i rekreacijski ribolov u pulskoj luci moguće u sjevernoj i južnoj zoni. Sjeverna zona obuhvaća morski dio uvale Žunac, Ježinci, Mulimenti omeđen spojnicama koje čine 20 metara udaljenosti od mola na Rtu Debeljuh – Rt Žunac – punta poluotoka Katarina – južna obala otoka Sv. Katarina – istočna obala otoka Sv. Katarina u produžetku na obalu Mulimenti. Južna zona dozvoljenog udičarenja obuhvaća morski dio uvale Pod stine i Fiželu omeđen spojnicama koje čine 20 metara udaljenosti od najsjevernije točke najdužeg dijela lukobrana – istočni rub obale (Ina skladište), presječeno spojnicom od glave gata u uvali Privlaka - crveno lučko svjetlo na otoku Sv. Andrija.

- Valja napomenuti da se ribolov s obale ne može obavljati na Vargaroli i Muzilu, odnosno u dijelu gdje se nalazi vojska –mornarica. Pojedinačni sportski i rekreacijski ribolov fizičkih osoba u luci dozvoljen je u označenim vanjskim dijelovima luke sljedećim ribolovnim alatima: odmet, kančenica i povlačni povraz ili panula.

Strogo je zabranjen ribolov kao gospodarska djelatnost, kao i aktivnosti kojima se ometa odvijanje pomorskog prometa na prilazu luci, osim uz odobrenje Lučke kapetanije, odgovaraju iz Grada, uz napomenu da se za ribolov u ostalim dijelovima akvatorija Pule, odnosno županije, građani trebaju pridržavati odredbi Zakona o morskom ribarstvu i Zakona o zaštiti prirode, zaključuju iz gradske uprave. (GI)


Podijeli: Facebook Twiter