Vi pitate, Boris odgovara

Boris Miletić (M. MIJOŠEK)
Boris Miletić (M. MIJOŠEK)

Pulski gradonačelnik Boris Miletić ponovno pokreće javne tribine s građanima, pod nazivom "Vi pitate, Boris odgovara", a slijedeća će se održati sutra u Zajednici Talijana, s početkom u 20 sati. Zainteresirani će gradonačelnika moći pitati sve što ih zanima o gradskim temama, planovima, izazovima i daljnjem razvoju Pule. Iz Grada napominju da se radi o dodatnom načinu komunikacije kojom građane žele potaknuti na sudjelovanje u konstruktivnom dijalogu i participativnom upravljanju gradom.

- Dosadašnje iskustvo s e-mailom i društvenim mrežama, putem kojih gradonačelnik godišnje odgovori na više od dvije tisuće upita, govori u prilog činjenici da su građani itekako zainteresirani za ove kanale komunikacije. U dvosmjernoj komunikaciji s građanima ističu se e-Konzultacije, putem kojih svi koji to žele mogu dati prijedloge o važnim gradskim temama i projektima. Tako su u proteklom periodu građani svojim prijedlozima sudjelovali u kampanji Pula Pet Plus s ciljem podizanja razine svijesti vlasnika kućnih ljubimaca, a dali su svoj doprinos i u izradi važnih strateških dokumenata, poput Strategije razvoja turizma grada Pule i Strategije razvoja urbanog područja grada Pule. Upravo zbog uspostavljanja inovativnih modela dvosmjerne komunikacije s građanima, koji su postali primjer i drugim gradovima, Grad Pula prepoznat je kao jedan od najotvorenijih i najtransparentnijih gradova u Hrvatskoj, poručili su iz gradskog Odsjeka za informiranje.

Puležani se, inače, imaju prigodu susresti s gradonačelnikom na redovnim prijemima u uredima gradske uprave u subotnjim terminima. Na javnim tribinama, koje su svake godine organizirane po svim mjesnim odborima, mogu iznijeti svoje prijedloge i ideje za izradu što kvalitetnijeg i transparentnijeg proračuna za narednu godinu. (K. FLEGAR)


Podijeli: Facebook Twiter