Vi na Euro, Poljaci kod vas na ljetovanje

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Kako se bliži lipanj, sve je veci interes za odlazak u Poljsku, na Europsko nogometno prvenstvo i prve utakmice hrvatske reprezentacije protiv Irske, Italije i Španjolske, koje ce se odigrati u Poznanu i Gdanjsku 10., 14. i 18. lipnja. Cijene za odlazak na te utakmice su od oko 980 kuna naviše, a razni aranžmani variraju od jako skupih do sasvim prihvatljivih.

Tako se, primjerice, nudi carter iz Zagreba prema Poznanu na sam dan utakmica izmedu Hrvatske i Irske te Hrvatske i Italije koji (za jednu osobu) košta cak 4.500 kuna i to bez ulaznice, nocenja i hrane.

Prema Gdanjsku, gdje ce se pak održati utakmica hrvatske reprezentacije sa Španjolskom, cijena tog istog cartera, koji se usput receno odmah nakon utakmice vraca u Zagreb, košta 200 kuna više.

Definitivno je povoljnija varijanta putovanje autobusom na više dana u koje se mogu pogledati dvije ili cak sve tri utakmice hrvatske reprezentacije. Aranžmani traju od 7 do 12 dana, a koštaju od 2.700 do 3.400 kuna, u što je uracunat prijevoz i nocenje s doruckom u hotelu s tri zvjezdice, ali ne i ulaznice.

- Navijacima preostaje i da krenu prema Poljskoj u vlastitom aranžmanu i da na licu mjesta nadu smještaj u "kucnoj radinosti", kaže nam Bojan Baketa, direktor predstavništva Hrvatske turisticke zajednice u Poljskoj.

Zanimljivo je da su Poljaci poceli nuditi i smještaj u svojim kucama i stanovima, pa cak preko društvenih mreža u zamjenu nude i svoje stanove i kuce za sedmodnevni boravak na Jadranu, prica nam Baketa.

- Inace, u Poljskoj je sve spremno za dolazak navijaca. Stadioni su gotovi, ceste još nisu do kraja i mislim da ih nece sve ni uspjeti zgotoviti do pocetka prvenstva, pa hrvatski navijaci moraju i na to biti spremni. Medutim, što se tice informacija, Poljaci ih na svim jezicima, pa cak i na hrvatskom, na svojim web stranicama, kaže Baketa. (Piše Barbara BAN)

CIJELI TEKST MOŽETE PROCITATI U TISKANOM IZDANJU.


Podijeli: Facebook Twiter