Vežite se, polijećemo na reviju vjenčanica u Zračnoj luci

Modna revija započinje u subotu u 20 sati (M. MIJOŠEK)
Modna revija započinje u subotu u 20 sati (M. MIJOŠEK)

Najveći istarski modni događaj Sposanews u svom 16 izdanju seli se iz Pule, te će se ove subote, 23. siječnja održati u Zračnoj luci Pula koja će samo za tu priliku zatvoriti svoja vrata putnicima i otvoriti ljubiteljima mode i vjenčanja. I dok se u modnim centrima revije održavaju u napuštenim tvorničkim halama, industrijskim postrojenjima, robnim kućama u Puli je modna agencija Tijara, prateći svjetske trendove iskoristila sezonski prazni prostor, odnosno veliki glavni hol zračne luke kao novu atraktivnu lokaciju. Sama revija uvertira je u Istarski Festival Vjenčanja koji će održati tjedan dana kasnije - 30. i 31. siječnja na tradicionalnoj lokaciji u Domu hrvatskih branitelja u Puli.

Projekt promocije Istre kao lokacije za nezaboravna vjenčanja provodit će se tijekom cijele godine, a započet je u suradnji s Turističkom zajednicom Istarske županije, Turističkom zajednicom grada Pule, Hrvatskom gospodarskom komorom te brojnim drugim partnerima koji su suglasni u tome da Istra definitivno ima pokazati nacionalnim i inozemnim gostima i mladencima da je ovo područje idealan lokalitet za njihovo vjenčanje.

"Ovo je najveća Sposa do sada, rekla je u utorak na tiskovnoj konferenciji organizatorica Marijana Dabo Percan iz Tijara model Managmenta. Nakon izlaganja na nacionalnim i inozemnim tjednima mode u Pulu dolaze neka od najvećih imena hrvatske modne scene - Etna Maar, Lukabu by Marina Jerant, Sedma nit, Igor Galaš & Mario Treščec, Martina Herak, Jelena Holec, Anthony Avangard, Vedrana Mastela, Kruno Jendrijev, Blackpearl by Sara Lončarić, Laardesign, DI dizajn by Ivana Bačelić Sajko, Iva Magdić, Katja Kliba, Anima M. by Mirna Posavčević te Sanja Kaić. Dakle, 16 dizajnera za 16 Sposu. Svaki dizajner na modnoj se reviji predstavlja jednim modelom na temu vjenčanja, odnosno svojim viđenjem vjenčane haljine.

Značaj revije prepoznali su i Grad Pula, Turistička zajednica Pule i Hrvatska gospodarska komora.

"Revija u zračnoj luci izrazito je važan proizvod za promicanje turizma, budući da ćemo sljedeće godine biti povezani tri puta sa Dublinom. Grad Pula u proceduri je da se odrede lokacije u javnom prostoru kao službena mjesta za snimanja, rekla je Jasna Jaklin Majetić u ime Gospodarske komore čestitala je Marijani.

- Izbor lokacije već je normalni slijed započete kampanje koja ima veliki značaj za promociju Istre, istaknula je Jaklin Majetić te poručila da će Gospodarska komora biti financijska potpora svakoj članici koja želi biti izlagač na Sajmu vjenčanja u Zagrebu u veljači.

"U svijetu je trend da se sve više parova odlučuje na vjenčanje izvan mjesta boravka. Turistička zajednica brendira Istru kao wedding destinaciju, a Pula je pritom vrlo atraktivna, rekla je Vesna Jovičić u ime Turističke zajednice Pula. Istra je definitivno lokacija za nezaboravna vjenčanja, ali i bračnih putovanja.

Anđela Monas u ime Zračne luka Pula rekla je da je Zračna luka ulaz i izlaz mnogim gostima te je stoga prepoznala svoj interes u sudjelovanju na ovom događaju iz razloga što će na takav način promovirati Istru kao poželjnu wedding destinaciju.

Modna revija započinje u subotu u 20.00 sati, a ulaznica za nju iznosi 30 kuna. Vikend potom, 30. i 31. siječnja u Domu se branitelja održava 16. Istarski festival vjenčanja, a ulaz je slobodan, a ove godine najavljeno je mnoštvo novih izlagača. Idealan prijelaz iz najdepresivnijeg mjeseca u godini u nadolazeći mjesec ljubavi. (L. BAGAR, snimio M. MIJOŠEK)


Podijeli: Facebook Twiter