Vettelu treci "pole" sezone

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Njemacki vozac Formule 1 Sebastian Vettel (Red Bull) bio je najbrži u kvalifikacijama za VN Kine i u nedjeljnu ce utrku krenuti s prve startne pozicije. Vettelu je to treci put ove sezone da krece s najbolje startne pozicije. Dominaciju Red Bulla u kvalifikacijama potvrdio je Australac Mark Webber, koji imao drugo vrijeme.

- Ovo su bile nevjerojatne kvalifikacije. Na treninzima sam bio stalno iza Webbera, a onda smo napravili neke promjene na bolidu i nakon toga sam bio puno brži. Mislim da smo na kraju ipak napravili više dobrih stvari nego grešaka što je na kraju stvorilo razliku pred konkurentima, i zato smo Webber i ja bili najbolji u kvalifikacijama - kazao je Vettel.

Iz drugog reda ce startati Španjolac Fernando Alonso (Ferrari) i Nijemac Nico Rosberg (Mercedes GP), a iz treceg McLarenov dvojac Jenson Button i Lewis Hamilton. Vodeci u poretku vozaca Felipe Massa, koji ima dva boda više od Alonsa i Vettela te cetiri od Buttona i Rosberga, bio je tek sedmi.

- Puno sam griješio u posljednjem zavoju i zato sam daleko od najbržih. Bude li kiše za vrijeme utrke, svašta je moguce - rekao je Massa.

Utrka je na rasporedu u 9 sati po srednjoeuropskom vremenu.


Podijeli: Facebook Twiter