Vettel starta s prve pozicije

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Uoci sutrašnje utrke za Veliku nagradu Malezije na stazi u Sepangu svjetski prvak Sebastain Vettel u bolidu Red Bulla upisao je ukupno 17 pole position karijere dohvativši i drugi ove sezone, poslije onog na startnoj utrci u Australiji, nakon što je na samom isteku vremena s prvog mjesta skinuo Hamiltona.

Mjesto do njega u prvom startnom redu utrke u Sepangu koja starta sutra u 10 sati po hrvatskom vremenu zauzeo je Englez Lewis Hamilton u McLarenu, a isti je raspored bolida i u drugom redu. Opet ide Red Bull za cijim ce upravljacem biti Mark Weber, pa McLaren Jensona Buttona. Sve prema prognozama, baš kao i peto i sedmo mjesto Ferrarija koji su opet zaostali za vodecom cetvorkom.

Gubitnik dana bio je sedmerostruki svjetski prvak Michael Schumacher u Mercedesu. Njega su u posljednjem krugu drugog dijela kvalifikacija preskocili Japanac Kobayashi u Sauberu i Schumacherov momcadski kolega Nico Rosberg ostavivši tako velikog Nijemca na tek 11. mjestu, prvom ispod crte za ulazak u trecu kvalifikacijsku rundu.

Rezultati kvalifikacijskog treninga: 1. Sebastian Vettel (Njem, Red Bull) 1:34.870, 2. Lewis Hamilton (VBr, McLaren) 1:34.974, 3. Mark Webber (Aus, Red Bull) 1:35.179, 4. Jenson Button (VBR, McLaren) 1:35.200, 5. Fernando Alonso (Špa, Ferrari) 1:35.802, 6. Nick Heidfeld (Njem, Renault) 1:36.124.


Podijeli: Facebook Twiter