Vetta - najmlađa vokalna skupina na sjeveru Istre


Tri su joj godine tek, a već se može pohvaliti brojnim nastupima - ženska vokalna skupina "Vetta" po glazbenom stažu najmlađa je glazbena skupina na sjeveru Istre, koji je prepoznatljiv upravo po bogatom djelovanju glazbenih amatera.

- Okupile smo se spontano uoči božićnog nastupa u župnoj crkvi u Vrhu. U svega dvije probe uvježbale smo dvije prigodne pjesme "Veselje ti navješćujem" i "Bijeli Božić", a potom se nastavile družiti i nastupati, kaže jedna od članica skupine "Vetta" Zdenka Majcan.

Zašto baš "Vetta", pitamo Zdenku, a ona odgovara da je to stoga što je to talijanski naziv za naselje Vrh. Sve članice vokalne skupine su sa Vrhuvštine i zapravo su se većinom "regrutirale" iz župnog zbora Vrh.

U vokalnoj skupini sopranistice su Zdenka Majcan, Kristina Paladin, Melisa Fabijančić i Matea Fabijančić, mezzosopranistice Kristina Petohleb, Melita Paladin i Martina Paladin te alt pjevaju Tina Majcan, Edita Štefanini, Helena Šćulac i Leana Paladin koja je ujedno i voditeljica skupine jer paralelno sa studijem kemije u Rijeci polazi i srednju glazbenu školu.

Njeguju raznoliki repertoar, od duhovnih skladbi, tradicionalnih istarskih napjeva do obrade popularnih i zabavnih skladbi.

- U postupku smo osnivanja istoimene udruge i namjera nam je njegovati i valorizirati i glazbenu baštinu svoga kraja, kaže Zdenka. (G. ČALIĆ ŠVERKO)


Podijeli: Facebook Twiter