Veterinar, dresura i hotel za pse na jednom mjestu

Dr.vet.med. Andrea Faggian Matić
Dr.vet.med. Andrea Faggian Matić

Na velikom terenu uz Premantursku cestu, površine pet tisuća kvadrata, otvorena je nova specijalistička praksa uz niz drugih usluga za životinje. Vlasnica, dr. vet. med. Andrea Faggian Matić, dr. sci., na ovom će posjedu smještenom u zelenoj zoni, uz veterinarsku ambulantu, nuditi i hotel za pse i šišaonu, a u ponudi će biti i školovanje pasa, odnosno dresura.

- Uz mene, radit će još dva djelatnika, o dresuri pasa brinut će Teo Šajin, dok o čišćenju brinu volonteri udruge Ruka šapi, kaže Faggian Matić.

Uz ambulantu se nalaze i prostorije za pripremu operacija, prostor s rendgenom te operacijska sala, a u nastavku ambulante su prostorije s kadom za kupanje i njegu pasa.

- U sklopu ambulantnih pretraga radit ćemo kompletne pretrage krvi, ultrazvučnu dijagnostiku, imamo digitalni rendgen, a radit ćemo i kompletnu kirurgiju od ortopedije i abdominalne kirurgije do artroskopskih zahvata, uskoro ćemo također početi stavljati proteze kuka psima, ističe Faggian Matić, naglašavajući da će u ortopediji raditi sve ono što se trenutno radi i u svijetu poput operacije križnih ligamenata, artroskopije, raznih fraktura, pa i frakture zdjelice. Ugradnju proteza kuke započet će raditi do kraja godine, što će ovisiti o dobavljaču iz Švicarske.

U odvojenom dijelu, okruženi zelenilom, nalaze se boksovi u sklopu hotela za pse, gdje se već i nalaze životinje u pansionu. Kapacitet hotela je devet boksova za pse i dva za mačke te zajedničko istrčavalište. Životinje, naime, borave i na otvorenom koliko im to vrijeme dozvoljava, a kao podloga postavljen je poseban oblutak koji pogoduje zglobovima pasa. Cijena dnevnog boravka je 80 kuna u što je uključena i hrana dva puta dnevno i to kvalitetni obroci Purine Proplana. Osim toga, psi se dva puta dnevno i čiste, za što je zadužena upravo osoba iz udruge Ruka šapi. (Sandra ZRINIĆ TERLEVIĆ/Snimio Manuel ANGELINI)

Banka sperme za pse

Od listopada će se otvoriti banka sperme za pse i umjetno osjemenjivanje. Prema riječima Andree Faggian Matić, svi vlasnici pasa koji žele pohraniti kvalitetnu spermu svojih mužjaka moći će to učiniti i tako osigurati željene nasljednike svojim ljubimcima.


Podijeli: Facebook Twiter