Vespa ruši granice

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Prvi Alpe-Adria Kup, barem što se tice brdske utrke na 200 metara, održane u sklopu nove manifestacije "Vespa - kraljica motocikala" po uzbrdici za buzetski stari grad, dobio je i prve laureate.

U kategoriji do 75 kubika najbrži je bio Guerino Delton iz VK Istra, Denis Milo iz VK Medulin bio je najbrži u kategoriji Old timeri do '81. godišta, dok je u kategoriji do 202 kubika najbolji bio Roberto Sorriani iz VK Trieste.

Najstarija Vespa susreta bila je iz 1958., vlasnika Antona Oblaka iz Ilirske Bistrice, najnovija iz 2008., vlasnika Guerina Deltona iz Pule, najljepša ona Edvina Prodana iz Buzeta, dok je iz najudaljenijeg mjesta stigla Vespa Slovenca Igora Jurcica (Ljubljana).

Predsjednik Vespa kluba Istra i nacionalnog saveza udruga i vespista Vespa kluba Hrvatske Boris Jurevini izrazio je zadovoljstvo rezultatima prvog medunarodnog Alpe-Adria Kupa - Vespa Championshipa, održanog prvi put za vespiste iz tri zemlje: Hrvatske, Slovenije i Italije.





Kup je poceo kružnim utrkama na kartodromu u Kopru, a nastavljen je brdskom utrkom u Buzetu. Na obje manifestacije sudjelovala su 32 natjecatelja. Uz vespiste koji su podržali natjecatelje, na Trgu Vela šterna okupilo se pedesetak Vespi.

- Želja nam je dogodine ukljuciti Austriju i Njemacku te proširiti medunarodnu suradnju. Neka to bude naš obol skorom ulasku u Europsku uniju, izjavio je Jurevini.

Usprkos nestabilnom vremenu, na Trgu Vela šterna okupili su se vozaci i ljubitelji Vespi iz citave regije. U sklopu nedjeljnog susreta tvrtka Moto Box Nežic predstavila je nove modele Vespi iz grupacije Piaggio. Policijska postaja Buzet izložila je najnovije uredaje, s posebnim naglaskom na prevenciju u prometovanje motociklima.

Na starogradskom trgu mogla se pogledati izložba Vespi svih generacija, okrijepiti u Vespa baru ili pak uživati u glazbenom vremeplovu od nastanka Vespi do današnjih dana. Organizaciju nove manifestacije istarskog sjevera potpisuju Radio Zona i Mjesni odbor Stari grad, a projekt su podržali i Grad Buzet, Turisticka zajednica i brojni sponzori, kao i medijski pokrovitelji, medu kojima i Glas Istre. (G. CALIC ŠVERKO)


Podijeli: Facebook Twiter