Vesni Šuput nagrada za scenografiju predstave "Ima da te ima"

Scena iz predstave (D. MEMEDOVIĆ)
Scena iz predstave (D. MEMEDOVIĆ)

Na 17. izdanju Međunarodnog festivala kazališta za djecu "Naj, naj, naj festival", u organizaciji kazališta Žar ptica Zagreb, Istarsko narodno kazalište - Gradsko kazalište Pula je gostovalo s predstavom "Ima da te ima" u režiji i izvedbi Rade Radolovića i Lane Gojak. Stručni žiri festivala je nagradu za najbolju scenografiju dodijelio upravo predstavi "Ima da te ima", u kojoj scenografiju potpisuje Vesna Šuput.

U pet festivalskih dana uprizoreno je devet najboljih dječjih predstava iz Hrvatske i četiri iz inozemstva, a sve predstave pratio je ocjenjivački sud, koji je najboljima na zatvaranju festivala dodijelio nagrade Zlatne Žar ptice. O najboljima u čak 11 kategorija odlučio je stručni žiri u sastavu Želimir Mesarić kao predsjednik, te članovi Bojana Radović, Marija Sekelez, Mia Mitrović i Marko Makovičić.

Festival osnovan 2001. s idejom da djeci Zagreba daruje najbolje predstave iz cijele Hrvatske za proljetne školske praznike ove je godine zabilježio iznimnu posjećenost, pa je devet domaćih i četiri inozemne predstave prikazane od 19. do 23. travnja pogledalo više od 3,5 tisuće gledatelja.

Predstava "Ima da te ima" je prvi put odigrana 2003. godine, potom 2010., a tada su glumili njezini autori Marijana Peršić i Aleksandar Bančić, a lani je dobila posve novo ruho i nove glumce.

Glavni likovi predstave su Tin i Tina, brat i sestra, koji u druženju s igračkama, pjesmom i plesom, dramskom igrom prikazuju svoj dječji svijet isprepleten vlastitim začudnim pitanjima o tome čemu služe roditelji, odakle dolaze djeca, što je strah, čemu služe prijatelji... Tin i Tina su sami kod kuće, ne zna se gdje su trenutno roditelji, među njima je malena razlika u godinama i oni provode vrijeme u iščekivanju roditelja, sve to kroz igru, malo se i svađaju te prepričavaju razne zgode.

Vesna Šuput je i kostimografkinja predstave "Ima da te ima", koreografkinja predstave je Andrea Gotovina, autor glazbe Marijan Jelenić, a oblikovatelj svjetla Dario Družeta. (V. B.)


Podijeli: Facebook Twiter