Vesna Pusić u Pazinu o Ustavnom sudu i koaliciji

Vesna Pusić
Vesna Pusić

"Argument je osoban i zbog toga nije potreban u ovoj raspravi, koja je vrlo ozbiljna. O tome treba raspravljati, ali ne osobnim argumentima, nego stvarnim." Rekla je to za posjeta Pazinu Vesna Pusić, ministrica vanjskih i europskih poslova, komentirajući istup Željka Jovanovića, ministra znanosti, obrazovanja i sporta, o Ustavnom sudu RH i njegovoj predsjednici Jasni Omejec. "Ustavni sud je posebna institucija i nije u vertikali sudske vlasti", rekla je Pusić. Dodala je da Ustavni sud nije iznad Vrhovnog, koji je najviša instanca sudske vlasti u Hrvatskoj.

Na pitanje je li u Istru došla pomiriti premijera Milanovića i župana Jakovčića odgovorila je: "Premijer Milanović i župan Jakovčić mogu komunicirati odlično. Na državnoj razini tri stranke odlično surađuju. Nosimo ovu Vladu i tako ćemo nastaviti na drugim razinama. Imamo različite projekte koje neminovno moramo ostvariti ako želimo da zemlja ide naprijed".

Na novinarsko pitanje kada se čuo s premijerom Milanovićem i izlazi li IDS iz koalicije župan Ivan Jakovčić odgovorio je: "S premijerom Milanovićem zadnji put sam se čuo prošle godine, ali to sada više nije važno. Važno je da ova Vlada funkcionira, a IDS iz nje neće izaći jer želi da ova Vlada funkcionira. IDS objektivno nikoga ne želi rušiti, mi želimo graditi. Ono što će IDS učiniti, bit će gradnja nove suvremene Istre nakon ovih izbora i nastavak razgovora kako dalje u Hrvatskoj, u kojoj nije sjajno, u kojoj 80 posto građana misli da zemlja ide u pogrešnom smjeru."

O tomu će se otvoreno razgovarati, a Plan 21 mora doživjeti znatnije promjene. To će, rekao je Jakovčić, biti glavna tema razgovora nakon ovih izbora. (piše i snimio M. RIMANIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter