Vesna Plavšić najbolja socijalna poduzetnica


Vesna Plavšić, osnivačica Ustanove za zdravstvenu njegu i rehabilitaciju bolesnika Zlatne ruke koja djeluje na području Pule i okolnih gradova i općina, dobitnica je priznanja HGK-a za najbolju poduzetnicu u kategoriji socijalnog poduzetništva. Na području zdravstvene njege, fizikalne terapije te programu preventivnog razmišljanja o očuvanju zdravlja, Zlatne ruke djeluju već 22 godine.

Priznanje Vesni Plavšić još je jedna potvrda za provođenje misije u očuvanju zdravlja i postignutog iskoraka u segmentu privatnog zdravstvenog sektora, priopćila je Jasna Jaklin Majetić, predsjednica HGK-Županijske komore Pula. Priznanje za najbolju menadžericu godine dobila je Jadranka Boban Pejić, suosnivačica i direktorica poduzeća Biovega, dok je najbolja poduzetnica godine dr.sc. Gordana Nikolić, osnivačica i dekanica Visoke poslovne škole PAR.

Dodjela priznanja za najbolju poduzetnicu, za socijalno poduzetništvo te najbolju menadžericu održana je prekjučer, u povodu obilježavanja Svjetskog dana poduzetnica u Hrvatskoj gospodarskoj komori, koja je tradicionalni pokrovitelj održavanja ovog skupa. Skup se održao u organizaciji Hrvatske udruge poslovnih žena Krug, pod visokim pokroviteljstvom i uz nazočnost predsjednice RH Kolinde Grabar Kitarović.

Skupu je prisustvovao predsjednik HGK-a Luka Burilović, kao i brojni predstavnici javnog sektora koji su svojim dolaskom podržali nagrađene poduzetnice te istaknuli važnost stvaranja poticajnog okružja za žensko poduzetništvo. (M. V. I.) 


Podijeli: Facebook Twiter