Vesna Pisarovic u jazz ritmu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

"Oguli mi grejp, napravi mi sve", porucila je Vesna Pisarovic u potpuno drugom glazbenom kontekstu - sav taj jazz pun je pogodak i zaokret u karijeri nekadašnje pop pjevacice i hrvatske predstavnice na Eurosongu.

Prije cetiri godine simpaticna Požežanka napustila je svijet estrade i upisala jazz pjevanje na Kraljevskom konzervatoriju u Den Haagu, a njezina biografija otkriva i da je magistrirala na prestižnoj londonskoj glazbenoj akademiji Guildhall.

U pratnji kvarteta vrhunskih glazbenika na ljetnu pozornicu kod špine vratila je po posjecenosti, reklo bi se, Labinjanima omiljeni glazbeni pravac, u kojemu su uživali i pocetkom mjeseca za trajanja Labin Jazz Republike.

Usprkos vrsnoj interpretaciji jazz klasika, americkih plesnih standarda, pjesama s elementima folklora i vlastitih skladbi, te nesumnjivim glasovnim mogucnostima, dojma smo da publika nije do kraja prihvatila novi glazbeni život u domacim okvirima rijetko školovane glazbenice.

No, u sklopu ljetne turneje Vesni slijede još cetiri koncerta u kojima ima priliku uvjeriti ljubitelje jazza da se u Hrvatskoj pojavila nova-stara pjevacica.

Nakon turneje i cetverogodišnje studijske pauze, Vesna ce poceti pisati pjesme za novi album namijenjen domacem i stranom tržištu.


Podijeli: Facebook Twiter