Vesna Parun opjevala državne lopove

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U najnovijoj knjizi slavna pjesnikinja Vesna Parun hrvatske politicare izruguje i naziva 'državnim lopovima', a za njihove birace kaže da su 'horde ratnika ulicnih, skup trutova lijenih'.

Naša najveca živuca pjesnikinja izdala je knjigu satiricnih pjesama pod naslovom "Taj divni divlji kapitalizam" u kojoj ismijava brojne politicare i pojave u hrvatskom društvu.

Osamdesetsedmogodišnja Vesna Parun, koju je prošli vikend u bolnici u Stubickim Toplicama posjetio ministar kulture Božo Biškupic, požalila se da ju je "humor održao, a da joj najviše treba poštovanje".

Šukerijada
Kad poskupi benzin,
skratit cemo ceste.
Kad išcezne kerozin,
imamo paštete.
Za dojilje je lahko:
bit ce pticjeg mlijeka.
Jeftinija bit ce jahta
neg covjeka

"Ja sam stoga zastarjela, demodirana, za kritiku i reklamu nepostojeca, od vodecih nepoštovana. Ceka se, izgleda, dan po dan moj definitivni smještaj u Jankomir, na besplatnu gerijatriju, gdje po barbarskoj nam tradiciji normalno završavaju najbolja hrvatska pera i najcestitije osobe", prenosi Vecernji list rijeci naše slavne pjesnikinje.

Biškupic je objavio da je da ce Ministarstvo kulture otkupiti 300 primjeraka knjige u kojoj Parun hrvatske politicare naziva državnim lopovima, a za birace piše da su "horde ratnika ulicnih, skup trutova lijenih".

S obzirom na gospodarsku krizu, kako se cini, pjesnikinju je posebno inspirirao ministar financija kojem je posvetila pjesmu "Šukerijada", koju je objavio Nacional.


Podijeli: Facebook Twiter