Vesna Nežić-Ružić snimila spot za "Volin te, Istro"

Sa snimanja spota
Sa snimanja spota

Poznata pulska pjevačica Vesna Nežić-Ružić proteklog je vikenda snimila spot za svoju novu pjesmu "Volin te, Istro", koju će izvesti na 50., jubilarnom MIK-u, gdje je rekorder s čak 24 nastupa. Tom skladbom ova popularna glazbenica zaokružuje svoj opus pjesama posvećenih rodnome kraju, pa su tako i u ovoj, kao i u prijašnjim njezinim djelima, pjesnički opisane ljepote Istre.

- Tu će se prepoznati istarski iseljenici, ali i svi oni koji vole Istru. Autorica glazbe i teksta sam ja, aranžman je napravio Aleksandar Valenčić, a pjesma je snimljena na Radio Puli, pod tonskom palicom Alda Spade Ptice. Već duže vrijeme nisam snimala spotove, pa sam odlučila snimiti spot baš za ovu pjesmu, a moram pohvaliti i vrijednu ekipu na terenu Vesnu Petrović, popularnu šjoru Foškeru te Zorana Burazerovića, veli Nežić-Ružić.

Pjesma je snimana na više lokacija u Istri, na željezničkoj pruzi kao simbolu putovanja, odnosno odlazaka i dolazaka ljudi u Istru, u Vodnjanu kraj poznatih kažuna i starih istarskih kuća, nije zaobiđena niti šterna i kaštel u Savičenti, a tamo su snimili kadrove baladura i ulike. Blizu tvrđave Punta Cristo u Štinjanu nastali su nezaboravni kadrovi netaknute prirode i mora, a nisu se mogle dakako zaobići rodna Pula i Arena. U spotu će biti i kadrovi iz raznih dijelova Istre.

- Na snimanju je bilo jako veselo, ležerno i opušteno, bili smo složna mala ekipa, a posebno zahvaljujem TV Novi i svima kojima su sudjelovali na realizaciji spota. Prva promocija bit će sredinom mjeseca na TV Novi i vjerujem da će se svidjeti mojoj dragoj publici, veli Vesna.

Protekli su joj mjeseci bili puni obveza, od nastupa na programu Pozdrav proljeću na Portarati, koncerta u Medulinu na smotri maslinovog ulja do hommagea Sergiu Endrigu i Nellu Milottiju te humanitarnih koncerata za pomoć poplavljenim područjima.

Slijedi MIK, manifestacija na kojoj je Vesna Nežić-Ružić dobila već niz nagrada i priznanja, a potom i jubilarni 10. Čansonfest, gdje nastupa 9. put s pjesmom "Baladur" (glazba Bruno Krajcar, tekst Ljubica Bestulić Stanković, aranžman Mauro Giorgi, harmonika i prateći vokali Irena Giorgi). (V. BEGIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter