Vesna Nežić-Ružić održala dva koncerta u New Yorku

Velika jabuka na dlanu
Velika jabuka na dlanu

Popularna istarska pjevačica Vesna Nežić-Ružić nedavno se vratila iz New Yorka, gdje je tijekom studenog održala dva koncerta, a na poziv iseljenika Istrijana iz Istra kluba.

- Boravila sam u Americi dva tjedna, a posjet je bio i radni i privatni. Sa mnom je bio moj suprug Dario, nekadašnji golman NK Istre, posebno vezan za New York. On je naime 1978. godine jednu sezonu igrao u profesionalnoj američkoj ligi, u kojoj su tada igrali najpoznatiji igrači na svijetu, kao što su Pele, Beckenbauer, Eusebio, Bogičević i drugi.

Budući da je u New Yorku boravio dosta dugo, stekao je puno prijatelja. Tijekom godina, zajedno smo ondje izgradili predivna prijateljstva. Od mog prvog gostovanja u tom gradu 1985. godine nakon pobjede na MIK-u s pjesmom "Kanat od vina", u organizaciji Istra kluba, do danas se već nanizalo dosta putovanja u SAD i Kanadu. Ovo nam je bio 11. put, no to mi je putovanje bilo možda i najljepše, najposebnije.

Sada je s nama bio i naš prijatelj, umjetnik-slikar Ivica Ovničević koji je odlično prihvaćen i upriličio je vrlo uspješnu izložbu s istarskim motivima pa je tako nastao uspješan spoj glazbe i slikarstva, veli simpatična Nežić-Ružić, prva dama istarske kancone.

- Prvi sam nastup imala u Istra klubu u Astoriji, gdje imamo jako puno prijatelja. Tamo je i Ovničević priredio izložbu svojih radova. Nastupila sam uz pratnju naših glazbenika koji tu žive.

Drugi je nastup bio za Istra Seamen club, u restoranu "Verdi's of Westbury" na Long Islandu. Bila je to fešta koja je ujedno bila i humanitarna manifestacija za pomoć oboljelom članu kluba, zbilja prekrasno događanje u čijem je sastavu održana i Ovničevićeva izložba, veli ova popularna pjevačica koja je stalno vrlo aktivna. (razgovarala V. BEGIĆ)

VIŠE ČITAJTE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter