Veslački klub Istra: Zlatni pulski juniori

Nagrađeni pulski veslači (N. LAZAREVIĆ)
Nagrađeni pulski veslači (N. LAZAREVIĆ)

Veselo je bilo u subotu ujutro u pulskom veslačkom domu na rivi. U prostorijama VK Istra održana je svečana sjednica kluba koji ove godine slavi 129. obljetnicu i tom su prilikom nagrađeni najbolji klupski veslači. Predsjednik ovog uspješnog pulskog kluba Dragan Stanković ponosno je istaknuo kako se bogata trofejna riznica dopunila novim medaljama i to onim s prvenstva Hrvatske.

Naime, Istra se s 25. prvenstva Hrvatske u veslanju vratila bogatija za čak devet medalja među kojima posebno strši ona zlatna koju su dvojcu bez kormilara juniora A osvojili Dino Pavlišić i Luka Vrbanić. Kako se u Pulu ne bi vratili tek s jednom zlatnom medaljom i pobjedničkim peharom, njih su dvojica uz Alberta Gjekaja i Antonija Poropata do zlatne medalje stigli i veslajući u juniorskom četvercu bez kormilara.

Stoga ne čudi da su upravo članovi pobjedničkog četverca, od kojih svi osim Poropata prelaze u seniore, dobili godišnju klupsku nagradu za najuspješnije pulske veslače, a istu je nagradu potom dobio i trener Elvis Orbanić.

Kako su se medaljama s državnog prvenstva vratili i brojni drugi članovi kluba, svi su oni potom dobili klupske zahvalnice. Redom su iste primili: Paolo Possi, Petar Starčević, Arian Tade, Deni Kukolj, Denis Zdionica, Edin Softić, Lorentz Vail Žufić, Damir Bešić, Dominic Pavlišić, Antonio Perinić, Fabio Ipsa, Ivan Lukić, Moreno Božac, Korado Peruško, Rikardo Radešić, Mateo Šarić, Luka Jelčić, Sandi Ferlin, David Haliti, Teo Ušić, Luka Markulinčić, Mihael Balać i Massimo Buršić. (R. CAR)


Podijeli: Facebook Twiter