Veselo uz 500. Cappuccino

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Popularna radioemisija "Cappuccino", koja se vec deset godina emitira cetvrtkom od 19 do 22 sata u eteru Radio Pule, proslavila je svoje jubilarno 500. izdanje uz velik broj gostiju, pokrovitelja, sponzora, poslovnih partnera i prijatelja. U povodu proslave "Cappuccino" se od 19 do 21 sat izravno emitirao iz restorana Stari grad 02, a nakon emisije uživo uslijedila je vecera i nastup Anelida koji su cijelu vecer zabavljali goste.

- "Cappuccino" je poceo u srpnju 2001. godine, a sve je zapravo bila ideja kolege Nevena Matijaša koji je htio da pripremimo emisiju zabavnog karaktera u vecernjem programu Radio Pule. Eto, docekali smo 500. emisiju i ono što mogu ekskluzivno kazati jest to da smo se s glavnom urednicom Tatjanom Kaštelan dogovorili da cemo emisiju završiti sredinom srpnja ove godine. To cemo takoder proslaviti prigodnom feštom u Vodnjanu jer je upravo Vodnjan glavni pokrovitelj. Jedno je dok se nešto radi s užitkom, no nakon toga valja smiriti loptu, napraviti pauzu i, naravno, možda krenuti s novim projektom, govori Daniel Sponza, urednik, voditelj i jedan od pokretaca emisije.

A kako svaka emisija nosi neke svoje specificnosti, upitali smo Sponzu što mu je tijekom ovih deset uspješnih godina emitiranja ostalo u posebno lijepom sjecanju.

- Svakako izdvajam gostovanje bivšeg predsjednika Stjepana Mesica, a iako nije u modi, moram spomenuti da nam se u novogodišnjem programu 2003. na 2004. godinu javio i Ivo Sanader, tadašnji premijer, a današnji gost Salzburga. No naša je emisija prepoznatljiva po glazbi. Zahvaljujem našem uredniku Danieleu Pernicu jer, za razliku od ostalih emisija, mi imamo omjer glazbe 80 naprema 20, i to u korist domace glazbe. Iz tog smo razloga prepoznatljivi, a ljudi su nas zaista dobro primili. Možemo se pohvaliti da nas slušaju oni od 7 pa do 77 godina. Tijekom ovih deset godina imali smo pozive iz cijele Istre, dakle od najmanjih sela pa sve do poziva iz gradova poput Zagreba - dodaje Sponza.

Za jubilarno 500. izdanje „Cappuccina" slušatelji su mogli uživati u dvosatnoj radijskoj zabavi, a Daniel Sponza ugostio je Serda Valica, Anelide i Edija Nežica. U eter su se javili i gradonacelnik Boris Miletic te župan Ivan Jakovcic da bi uputili svoje cestitke. Nakon službenog dijela uslijedila je fešta uz domace specijalitete i Anelide. Dobra atmosfera ponijela je cak i gradonacelnika Borisa Miletica da zajedno sa Serdom Valicem zapjeva i zasvira harmoniku, a slavlje se zatim nastavilo dugo u noc.


Podijeli: Facebook Twiter