Veselo na fešti od angurije u Rošinima

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Prošlogodišnji pobjednik Vedran iz Nove vasi osvojio je prvo mjesto na natjecanju u brzom jedenju angurije u sklopu trećeg Dana angurije koji je održan u nedjelju u Rošinima. Drugo mjesto zauzeo je Mario iz Barbići, a treća je bila Ljubica iz Vinkovaca.

- Nisam se posebno pripremao i već sam dosta angurije pojeo danas, rekao je nakon pobjede Vedran. Drugoplasirani Mario, kojem je pobjeda izmaka za dlaku, u šali je kazao da nije jeo četiri dana uoči natjecanja, ali do pobjede nije uspio doći.

- Pojela sam već dvije kile, kupila deset, a sad ću pojesti još pet, izjavila je pred sam početak natjecanja simpatična gospođa Ljubica.

Posjetitelji su, osim besplatne degustacije angurije, mogli uživati u koktelu od angurije, sangriji od angurije, istarskom pršutu, sardelama, kalamarima, čevapima i kotlovini ili se pak zasladiti kroštulama i fritulama.

Feštu od angurije organizira Općina i Turistička zajednica Tar-Vabriga, a posjetitelje je cijelu večer zabavljao Laguna band.( Napisao i snimio J. PRODAN)


Podijeli: Facebook Twiter