Veselje umjesto zatvorenih trgovina

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Na inicijativu trgovaca iz užeg centra grada, Udruženje obrtnika Pula, Hrvatska gospodarska komora - Županijska komora Pula, Grad Pula i pulska Turisticka zajednica ove ce godine organizirati manifestaciju pod nazivom "Praznici u gradu", a koja ce se odvijati od 22. do 25. lipnja.

U tom su periodu, naime, tri neradna dana pa je cilj manifestacije neradne dane pretvoriti u radne, otvorivši vrata trgovina te goste i gradane u centar privuci prigodnim programom i popustima.

Cijelu su manifestaciju pobliže pojasnili Sergio Stupar, tajnik pulskog Udruženja obrtnika, Gradimir Lukšic, predsjednik Sekcije trgovacke djelatnosti, Elida Cerovac - Bakiš te predstavnici Grada, dogradonacelnica Vera Radolovic i Sanja Cinkopan Korotaj direktorica Turisticke zajednice Grada Pule.

Kako je naveo Stupar u organizaciju cijele manifestacije krenulo se na inicijativu Elide Cerovac - Bakiš koja ima trgovinu u centru grada. Ona je, shvativši da turisticki lipanj gradu donosi dva praznika i jedan blagdan, pokrenula inicijativu medu okolnim trgovcima da u navedene dane ipak ne zatvore radnje. U nastojanju joj je pomoglo Udruženje, turisticka zajednica i Grad organiziravši prigodni cetverodnevni program u kojem ce svatko pronaci nešto za sebe.



Manifestaciju su, kako je receno, do sada prihvatila ukupno 34 trgovca te sedam ugostitelja s prehranom, svi iz užeg centra grada. Oni ce, kao znak raspoznavanja, u izlozima imati prigodne plakate koji ce kupcima dati do znanja da ce u navedene dane ipak raditi.

- Trgovine koje su prihvatile sudjelovanje u programu davat ce minimum deset posto popusta i sve ce dane biti otvorene kao da je radni dan, navela je Cinkopan Korotaj dodajuci da ce ugostitelji, koji ce se ukljuciti takoder davati deset posto popusta i to onima koji su tog dana nešto kupili u oznacenim trgovinama. To ce trebati potkrijepiti racunom iz trgovine.

Za cijelu je manifestaciju tiskano i dvije tisuce letaka na cetiri jezika koji ce se distribuirati po turistickim objektima Pule i Medulina, info punktovima turistickih zajednica i trgovinama koje sudjeluju u akciji. Ukoliko se akcija pokaže uspješnom organizirat ce se i dogodine, zakljucila je na kraju Cinkopan Korotaj pozvavši trgovce koji to nisu da se još uvijek imaju vremena ukljuciti. (B. PETROVIC)


Podijeli: Facebook Twiter