Vesele Frajle raspjevale Kaštel

(D.MEMEDOVIĆ)
(D.MEMEDOVIĆ)

Sugestivnim višeglasjem, neobičnim spojem tanga, čardaša, flamenca i popa, ali i zabavljačkim potencijalom te intenzivnom, kabaretskom interakcijom s publikom, novosadske The Frajle očito se brzo uspinju na regionalnoj estradnoj sceni.

Dokaz tome je i njihov sinoćnji prvi samostalni pulski koncert na Kaštelu pred dojmljivih 500-tinjak posjetitelja, koje su za dvosatna nastupa razveselile i raspjevale Marija Mirković, Nataša Mihajlović te sestre Jelena i Nevena Buča, s dvije akustične gitare i uz pratnju basiste, bubnjara i klavijaturiste.

Usput, cure su u Puli nastupile, no tada s kraćim setom pjesama, prije nepunih šest mjeseci kao gošće Stehlik fashion showa u Svetim srcima.

Veliki proboj na hrvatskoj sceni ostvarile su prije dvije godine na "Runjićevim večerima", gdje su osvojile publiku i odnijele prvu nagradu dojmljivom izvedbom pjesme "Meni trebaš ti", pa ne čudi da su i prekjučerašnji koncert započeli tom pjesmom.

Premda na repertoaru imaju više obrada (posebno nadahnuto izvedenu "Zar je voljeti grijeh" pa "Ćukni vo drvo", "Devojko mala", "I still haven't found what I'm looking for", Balaševićevu "Djevojku sa čardaš nogama", Bajaginu "Tišinu", Gibonnijev "Libar" ili, pak, "Imala je lijepu rupicu na bradi" koju su otpjevali za bis), dobar dio publike znao je i njihove autorske ljubavne pjesme s debitantskog albuma iz 2012.

"Naš prvi album s putovanja". Tako su zajedno s djevojkama pjevali refrene u "Ich liebe dich", "Ko se to meni zaljubio", "Fina", "Kad se ljubimo", "Veštičja pesma", "Pare vole me" i "Štiklice", a publika je dobro prihvatila i njihovu novu skladbu "Menjam dane", koja će se naći na novom albumu, čiji izlazak Frajle najavljuju ove jeseni. (Z. ANGELESKI)


Podijeli: Facebook Twiter