"Vesela udovica" posebno razveselila nježniji spol

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Tko zna?! Je li je samo zbog naziva popularne operete, ili zbog nastupa odlične skupine Opera b.b., ili pak činjenice da je na programu bila "Vesela udovica", ove godine, odnosno 17. put zaredom od kada se na obližnjem Crvenom otoku odvija manifestacija "Ronald Braus i gosti" ne samo vladao nedostatak slobodnih mjesta, već i brodova. Umjesto jednog odnosno dva broda koji su do sada prevozili putnike i posjetitelje, angažirana su tri. Ili je "Vesela udovica" bila samo mamac za odziv velikog broja žena, koje su, kako mi vele, naprosto s oduševljenjem popratile operetu i velikim pljeskom ispratile brojnu izvođačku ekipu.

Tri broda

Naime, uz tri broda i sve ostalo se na "Veseloj udovici" nekako utrostručilo i uvećalo - od brojne publike i izvođača (više od petnaestak) pa sve do ponude pića, čak desetak rovinjskih vinara ponudilo je svoje vinske proizvode, pa do velikog broja djelatnika Maistre i djelatnika hotela Istra na Crvenom, koji su i ovog puta imali pune ruke posle. Dakle, Vesela je udovica uistinu bila vesela i režijski zahvaljujući Dinku Bogdaniću i Branki Cvitković, te je vrhunski odrađena. Čar predstavi, uz "našeg" baritona Ronalda Brausa, ujedno i inicijatora i organizatora manifestacije, dala je i nezaboravna "Nostalgija"- sopranistica Lidija Horvat Dunjko koja je izvedbom pjesme istoimenog naziva u paru s Danijelom Martinović zablistala na Eurovizijskoj sceni, te uvijek atraktivna kazališna glumica Nada Abrus. Uz ovaj trolist, tu je i bilo ostalih izvrsnih izvođača, članova Opere b.b. bez kojih se ne bi mogla dogoditi ona najpoznatija rečenica u svijetu zabave "show must go on".

Straussove operete

Sudeći po odzivu publike i aplauza, opereta je nešto što gradu nedostaje. Ne čudi stoga i glasno razmišljanje našeg Ronija, koji  smatra da bi jedna ovakva večer (ili više njih) mogle postati predsezonske, odnosno već sutra i najava jednog novog projekta - Kazališnog festivala u Rovinju. A do tada, valja nam se zadovoljiti i jednim obećanjem - sljedeće ili jedne druge sezone, na Crvenom otoku slijedi izvedba najpoznatijih Straussovih opereta. (Nina ORLOVIĆ RADIĆ, foto CARERA)


Podijeli: Facebook Twiter