Verudeži u Šibenik idu pobijediti

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Pulski nogometni prvoligaš na gostovanju u Šibeniku, prema najavama trenera Jarnija, jurit ce prvu prvenstvenu pobjedu, ali ista ce misao vodilja biti i u glavama domacina, koji su dosad skupili tek dva boda, bod više od "Istre 1961". Usprkos optimizmu koji širi novi pulski strateg, puno ce u pulskoj igri ovisiti o tome hoce li zlatne ruke fizioterapeuta Marijana Brkljace osposobiti Šehica i Rocea za nastup.

"Teško je sad reci koliki su izgledi da njih dvojica zaigraju na gostovanju na Šubicevcu. Vidjet cemo kako ce reagirati na zadnji trening prije polaska na put. Roce i dalje ima hematom iznad koljena, dok Šehic ima problema i sa zglobom i s koljenom. Ovog su trenutka bliži tome da ne nastupe, ali naš fizioterapeut cini cuda i možda ipak budu spremni za nastup, ili barem jedan od njih. Bez obzira na to istrcali oni na travnjaku u Šibeniku ili ne, mi idemo na pobjedu, kaže trener Istre 1961," Robert Jarni.

Ne bude li spomenuti tandem na kraju ipak spreman za nastup, ili za cijelu utakmicu, u Šibeniku bi od prve minute mogli zaigrati neki igraci koji se dosad nisu naigrali u prvenstvu. Prvenstveno se to odnosi na Prelceca, koji je protiv Osjecana konacno dobio priliku zaigrati nešto više od pola sata, ali i napadace Stupica i Hadžica, koji dosad nisu zajedno upisali ni jedno poluvrijeme.

"Ne bih govorio o imenima igraca koji bi mogli uskociti u sastav umjesto Šehica i Rocea. Mi u Šibeniku želimo pobijediti i stoga je važno da odigramo onako kako smo igrali u drugim poluvremenima zadnja dva susreta, protiv "Osijeka" i "Hrvatskog dragovoljca". Samo moramo nastojati da taj period dobre igre, bez da udemo u "tilt", produljimo na cijelu utakmicu. Radimo i dalje na bržem protoku lopte, na agresivnijoj igri u obrani, odnosno nastojimo da budemo cim bliži suparniku.

Napredak je ocit i u obrani i u napadu. Ne mogu reci da u ova protekla dva susreta nismo bili dobri u fazi napada, stvarali smo prilike koje, nažalost, nismo potom realizirali. Vrijeme je da i nas sreca jednom poljubi. Ne uspijevamo realizirati zicere, a suparnici nam postignu dva gola iz dva udarca u okvir gola", kaže trener Verudeža. (Roberto CAR)

OPŠIRNIJE U PETAK U TISKANOM IZDANJU

 


Podijeli: Facebook Twiter