Verudeži prvoligaši!

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U prvenstvenoj utakmici 27. kola Druge HNL susreli su se Solin – Istra 1961. Domacin je na pulskom Gradskom stadionu odnio pobjedu od  0:1 (0:1). Gledatelja 600. Sudac: Fran Jovic (Zagreb) – 6. Pomocnici: Kramaric (Jastrebarsko) i ?uranec (Vrbovec). Strijelac: 0:1 Šehic (12'). Žuti kartoni: Juras, Vukušic (Solin).SOLIN: Višic 6, Rašic 6, Juras 6,5, Ljuta 6, Cubrilo 5,5 (od 46. Vucemilovic-Grgic 6,5), Anic 6, Juricic 6, Vuškovic 6,5, Bratic 6 (od 75. Guvo 5,5), Vukušic 6, Eterovic 5,5 (od 65. Predojevic 5,5). ISTRA 1961: Lisjak 6,5, Kacic 6, Švrljuga 6, Lajtman 7, Božac 6, Pauletic 6,5, Barišic 6, Tadic 6,5, Prelcec 6, Šehic 6,5 (od 85. Roce -), Traore 7. Verudeži su osvojili važne bodove u Solinu uzimajuci u obzir da ce se sljedece sezone igrati prva liga sa 16 klubova. Puljani tri kola prije kraja imaju nedostižnu prednost nad petoplasiranim »Medimurjem« i vec sad su osigurali ulazak u Prvu HNL sljedece sezone. Otud ogromna radost pulskih igraca koji su podijelili sa svojim malobrojnim, ali vjernim navijacima na tribinama stadiona u Solinu.
Od pocetka utakmice Istrani su bolje posložili linije sastava, djelovali su brže i smirenije. Iz obrane su brzim i tocnim dodavanjima loptu lako prenosili u polje domacina. U 8. minuti domaci igrac Vukušic prvi je uputio udarac s nekih 20-ak metara oštro, ali uz vratnicu. U prvom napadu gosti su se u 12. minuti radovali zbog postignutog zgoditka koji je na kraju i presudio pobjednika. Naime, brzi kontranapad poveo je Ivan Lajtman, nesebicno je proigrao visokog Traorea, a ovaj pravodobno s lijeve strane ubacio loptu utrcalom Asimu Šehicu koji je iz blizine bio priseban te je pogodio mrežu - 1:0. Nedugo zatim Lajtman je pogriješio, kratko je vratio Lisjaku koji je ipak stigao izbaciti loptu ispred domaceg napadaca Ljute. Sredinom poluvremena na tribine stadiona u Solinu došlo je u pratnji policije tridesetak gostujucih navijaca koji su zdušno poceli navijati i davati podršku svojim nogometašima. U 30. minuti raspoložen za igru Traore pobjegao je cuvarima, ušao u kazneni prostor, a onda pokraj istrcalog vratara poslao loptu pokraj gola. Uzvratio je Bratic volejom s 18 metara, no opet je lopta prohujala mimo vratnice. Krajem poluvremena gosti su mogli povisiti vodstvo, no Šehic, a nešto kasnije i Traore bili su neprecizni u cistim, matnim prilikama.
U nastavku domacin se razgoropadio, ražestio i stekao terensku premoc. Prvu šansu za izjednacenje rezultata propustio je Marin Vucemilovic-Grgic koji je s nekoliko metara udaljenosti promašio okvir vratiju. Kasnije je i Mate Eterovic pokušao iz slobodnog udarca preko »živog zida«, no bio je za malo neprecizan. Prvi udarac gostiju u drugom poluvremenu izveo je Šehic u 68. minuti, pucao je izdaleka, no u narucje vratara Višica. U 74. minuti sporni trenutak u kaznenom prostoru gostiju. Naime, ubacaj Daniela Vuškovica zaustavio je u padu rukom Hasan Kacic, domaci su tražili jedanaesterac, no sudac se nije oglasio. Pred sam kraj domaci su stisnuli protivnika koji se povukao te je izjednacenje rezultata bilo skoro vidljivo. U 82. minuti nakon kornera u gužvi Guvo je skrenuo loptu glavom, no vratar Lisjak je sjajno obranio. Pred sam kraj zadnja prilika bila je na strani gostiju, kad je Traore s visine kaznenog prostora oštro i precizno pucao, no vratar Višic se nije dao iznenaditi. Sve u svemu bio je to susret koji kvalitetom igre nije zadovoljio okupljene gledatelje, ali to ne može umanjiti vrijednost uspjeha gostujucih nogometaša. Oni su odigrali prema zamislima trenera Scorije, na rezultat koji im je donio ulazak u prvoligaško društvo.


Podijeli: Facebook Twiter