Verudeži potonuli

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Pulski nogometaši poraženi su i u drugom kolu, nakon startne "šestice" na Poljudu, sad su s 2:0 na domacoj prvenstvenoj premijeri poraženi od "Zagreba". Igraci trenera Šuška kaznili su Puljane vec u prvom dijelu golovima Krstanovica i Šovšica i potom mirno cekali posljednji zvižduk osjeckog suca.

Sukladno najavama, trener Miše u prvih je 11 u odnosu na splitsku utakmicu gurnuo Prskala na golu i Žuržinova rasporedivši momcad u 4-4-2 formaciji, docim su "pjesnici" stali u 4-2-3-1 raspored s isturenim Krstanovicem koji je od starta zadavao glavobolju pulskoj obrani.

Poveli su gosti iz prvog pravog udarca na pulski gol. Krstanovic je primio loptu slijeva na 20-ak metara od gola s Pauleticem koji ga je cuvao na distanci, dovoljno da gostujuci napadac mirno nacilja suprotni kut, a lopta koju je Prskalo ipak trebao ukrotiti odsjedne u mreži - 0:1.

Niti nakon vodstva gostiju pulska momcad nije živnula, i dalje se vozilo u prvoj, maksimalno drugoj brzini, bez ijednog udarca prema gostujucem golu."Pjesnici" su tako strpljivo cekali novu priliku za gol i ona je došla pred odlazak na odmor, odmah nakon što je Miše umjesto Žuržinova uveo Župana.

Upravo je Župan izgubio loptu na centru, ali poslije su Verudeži nanizali cijelu seriju pogrešaka medu kojima strši ona Markovica koji je dopustio suparniku da ga prode 1 na 1 i na kraju je Šovšic s ruba kaznenog prostora pogodio lijevi kut iza Prskala - 0:2.

Stadion SRC Uljanik Veruda. Gledatelja: 1.200. Sudac: Damir Batinic (Osijek). Pomocnici: Mendušic (Vinkovci), Davor Batinic (Osijek). Strijelci: 0:1 Krstanovic (21'), 0:2 Šovšic (41'). Žuti kartoni: Andelkovic, Roce, Kovacevic, Župan, Stojanovic (Istra 1961), Jefthon, Parlov (Zagreb).

ISTRA 1961: Prskalo, Markovic (od 46. Stojanovic), Pauletic, Stranatic, Kacic, Alimi (od 58. Stupic), Andelkovic, Kovacevic, Žuržinov (od 38. Župan), Šehic, Roce.

ZAGREB: Višic, Celjak, Ivankovic, Tokic, Pavlovic, Jefthon, Jugovic, Jurendic, Šovšic, Parlov, Krstanovic.


Podijeli: Facebook Twiter