Verudeži poraženi u Karlovcu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Nogometaši Karlovca u derbiju 29. kola su se pobjedom pred svojom publikom vratili na celno mjesto Druge HNL. Gosti iz Pule nisu se predstavili u uobicajenom svjetlu, a razloge poraza tražit ce i u sudackim odlukama, na koje su cesto imali prigovore. Gradski stadion «Branko Cavlovic Cavlek». Gledatelja 3.000. Sudac: Ivan Sušac (Novi Mikanovci) - 6,5. Pomocnici: Gradištanac i Mlinaric (oba Osijek). Strijelci: 1:0 Jerneic (29' - 11m), 2:0 Pamic (45' - 11m), 2:1 Lajtman (51'), 3:1 Pamic (67'), 4:1 Lovrekovic (76'), 4:2 Pohižek (83' - ag). Žuti kartoni: Stambolija, Štefancic, Prpic (Karlovac), Šehic, Traore, Tadic, Lajtman i Božac (Istra 1961). KARLOVAC: Grabovac 6,5, Pohižek 6,5, Sabitovic 6,5, Paracki 6, Baric 6, Štefancic 7 (od 71. Dujanic -), Jerneic 7 (od 39. Lovrekovic 7), Matika 6.5, Šorša 6.5, Stambolija 6.5 (od 60. Prpic 6.5), Pamic 7.5. ISTRA 1961: Lisjak 5,5, Kacic 5,5, Švrljuga 6,5, Andelkovic 6, Lajtman 6,5, Božac 5,5, Pauletic 6, Pilipovic 5,5 (od 46. Okic 5,5), Tadic 6,5, Šehic 6, Traore 6,5.

Domaci trener Igor Pamic iznenadio je taktickim promjenama - kapetana Prpica ostavio je na klupi, a u napadu je zaigrao inace bocni Jerneic. U prvih 15 minuta "Istra 1961" je bila aktivnija, u dva navrata je udarcima iz daljine zaprijetio Traore, no oba puta lopta je prošla preko gola. Na drugoj strani bilježimo jedan udarac Zvonka Pamica s vrha 25 metara, ali je lopta takoder promašila okvir gola. Uslijedilo je razdoblje igre koje je pripalo "Karlovcu". Pulska momcad stisnuta je na vlastitu polovicu, no svejedno prilika za pogodak nije bilo. U 28. minuti naoko bezopasnu akciju po lijevoj strani zapoceo je Pohižek. Branic "Karlovca" nanizao je nekoliko igraca, ušao u kazneni prostor te pao. Uz velike proteste gostiju, sudac Sušac pokazao je na kazneni udarac. S 11 metara siguran je bio Jerneic za 1:0 i veliku erupciju oduševljenja na tribinama. No, domaci tu nisu stali, nastavili su s napadima, ali bez vecih prigoda. Na drugoj strani udarcem s 20 metara u 34. minuti zaprijetio je Švrljuga, ali je golman Grabovac uz malu nesigurnost ipak otklonio opasnost. U sudackoj nadoknadi, kad se ocekivao odlazak na odmor, novi jedanaesterac za domacine. Lovrekovic je ušao u kazneni prostor s desne strane, a njegov ubacaj pogodio je u ruku Kacica, dovoljno za novo pokazivanje prema 11 metara. Ovog puta siguran je bio Zvonko Pamic, a posebno emotivno drugi gol doživio je njegov otac, trener Igor Pamic.

Nastavak je bolje otvorila "Istra 1961". Umjesto Pilipovica Scoria je ubacio Okica, a smanjenje rezultata došlo je vec nakon šest minuta. Nakon što je dosuden indirektni udarac na 15 metara Tadic je kratko odigrao za Lajtmana, koji je bio precizan za 2:1. Domaci trener osjetio je pad u svojoj veznoj liniji te ubacio svježeg kapetana Prpica. To je ubrzo donijelo rješenje utakmice. U 67. minuti Lovrekovic je zaustavljen prekršajem, a s vrha 25 metara precizan je bio Pamic i poslao loptu iza nemocnog Lisjaka. Devet minuta kasnije novi gol. Lisjak je s loptom u rukama otklizao izvan kaznenog prostora, za što je dosuden slobodan udarac za plavo-bijele. Dok se Lisjak vracao prema golu Lovrekovic je izveo udarac te poslao loptu još jednom u gol za 4:1. Do kraja utakmice "Istra 1961" uspjela je tek smanjiti, nakon što je Tadicev ubacaj u kaznenom prostoru krivo zahvatio Pohižek te poslao loptu u vlastitu mrežu.


Podijeli: Facebook Twiter