Verudeži konacno lideri

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Prvenstvena utakmica 28. kola Druge HNL: Istra 1961 - Pomorac 2:0 (1:0). Stadion SRC Uljanik - Veruda. Gledatelja: 2.000. Sudac: Marin Mlinar (Zagreb) - 7. Pomocnici: Nesvanulica i Jakovic (oba Zagreb). Strijelci: 1:0 Traore (39'), 2:0 Šehic (90'). Žuti kartoni: Djarmati, Bošnjak, Pinjuh, Petrovic (Pomorac).

ISTRA 1961: Lisjak 6,5, Pauletic 6,5, Kacic 6,5, Božac 6,5, A. Švrljuga 7, Andelkovic 6, Tadic 6,5, Pilipovic 7, Traore 7,5, Šehic 7 (od 90. Okic -), Nikolic 6 (od 58. Lajtman 6).

POMORAC: Prskalo 6,5, Djarmati 6, Bošnjak 5,5 (od 68. Buric 5,5), Rukavina 6, N. Švrljuga 6,5, Pinjuh 5,5, Tomic 6, Mikac 5,5, Petrovic 5,5, Rac 5,5 (od 83. Karabogdan -), Lukacic 6,5 (od 80. Pinušic -).

Trecu uzastopnu prvenstvenu pobjedu upisali su nogometaši »Istre 1961«, pred odabranicima Elvisa Scorije poraz su bili primorani potpisati nogometaši »Pomorca«. Kako je istovremeno »Slavonac CO« u Starim Perkovcima skinuo skalp lideru »Karlovcu«, Puljani su se s ova tri boda popeli na sam vrh drugoligaške ljestvice. Oko dvije tisuce ljudi koji su subotnje poslije podne odlucili provesti na Verudi moglo je vidjeti zanimljivu utakmicu lišenu bilo kakvih rezultatskih imperativa, jer je domacin vec ranije osigurao prvoligašku vizu, dok su se gosti iz Kostrene smjestili u ugodnoj sredini ljestvice, bez ikakvih šansi da do kraja prvenstva osjetno poprave ili pokvare svoj plasman.

Shodno tome, »zeleno-žuti« su u susret ušli u malo ležernijem tonu, što su gosti znali iskoristiti i u 4. minuti opasno zaprijetiti, no pokušaj Lukacica s ruba kaznenog prostora prošao je za malo pored lijeve stative Lisjakova gola. Gostujuci trener Stilinovic postavio je zgusnutih 4-5-1 onemogucivši tako Puljanima da razviju igru kroz sredinu, te su u prvih 30-ak minuta sve domace prijetnje uglavnom stizale nakon prodora s bokova ili nakon kornera. Prvi je do pogotka pokušao stici Nikolic, no njegov pokušaj glavom nakon ubacaja Šehica završio je iznad vratiju (14'), da bi cetiri minute kasnije Pauletic za malo zakasnio na Traoreov ubacaj iz kuta. Poslije još jedne prijetnje Luketica, korak do vodstva domaci su došli u 21. minuti kad je Pilipovic s lijeve strane ubacio oštru loptu u gostujuci kazneni prostor, a Šehic uletio iz drugog plana i sam kao duh s pet-šest metara zatresao precku. Sijevnulo je deset minuta kasnije na drugom boku, ali Šehic kasni na prvoj stativi na ubacaj Švrljuge te Prskalo uspijeva »poklopiti« loptu, a još jednu dobru Švrljuginu akciju nije u gol uspio pretvoriti niti Nikolic (37'). I tada stiže pogodak. Pilipovic je u 39. minuti izborio prekršaj na 25 metara iskosa od gostujuceg gola, a Traore preko živog zida »zavukao« loptu koja se od precke odbila u mrežu nemocnog Prskala. Vodstvo je dalo dodatni poticaj »zeleno-žutima« i do odmora smo vidjeli pravu opsadu gostujuceg gola, koju nisu uspjeli okruniti Šehic (41'), Nikolic (42') i Pilipovic (43').

Domaci nogometaši ispraceni su u svlacionicu dugim pljeskom, da bi po povratku na teren malo stali na loptu, želeci tako izmamiti igrace »Pomorca« iz svoje polovice terena te ih onda iz jedne brze kontre dokrajciti. Medutim, gosti nisu prihvatili ponudeno te smo u nastavku gledali ipak nešto manje zanimljiv nogomet u kojem su Puljani uglavnom prijetili udarcima s distance, ali pokušaji Pilipovica (55') i Šehica (60') nisu bili najprecizniji. Željan promjene u igri svoje momcadi, Elvis Scoria je u 58. minuti umjesto Nikolica na teren poslao Lajtmana, što je znacilo da ce se Traore pridružiti Šehicu u vršku pulskog napada. Donekle se i promijenio stil igre te su u posljednjih pola sata »zeleno-žuti« zaigrali pravi presing cime su svoje protivnike u nekoliko navrata doveli u nezgodnu situaciju. Najbliže pogotku nogometaši »Istre 1961« stigli su u 61. minuti kad je Švrljuga oduzeo jednu loptu na sredini terena i nakon duplog pasa sa Šehicem izbio sam pred Prskala, no gostujuci vratar izišao je kao pobjednik iz ovog dvoboja. Prijetili su i gosti, no pokušaji Rukavine (73') i Tomica (75') nisu pretjerano zabrinuli Lisjaka. Kako se bližio kraj susreta, pogodak je i dalje visio u zraku, no Šehic nakon ubacaja Švrljuge za malo promašuje gol »Pomorca« (86'), dok mu nakon odlicne lopte Traorea gostujuca obrana uspijeva blokirati udarac (89'). I kad je cetvrti sudac pokazao da ce se igrati još dvije minute, a mladi Okic cekao uz aut-crtu da umjesto njega ude u igru, Šehic je prihvatio odlicnu dubinsku loptu Pilipovica te pored svog cuvara napokon matirao Prskala za konacnih 2:0.


Podijeli: Facebook Twiter