Veruda zasad bez trgovackog centra

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Na licitaciji za natjecaj za prodaju pet povezanih cestica gradskog zemljišta na Verudi, ukupne površine gotovo cetiri tisuce kvadratnih metara nije se pojavio nijedan zainteresirani kupac.

Zemljište namijenjeno trgovacko-uslužnoj djelatnosti, koje je stavljeno na prodaju nakon pisma namjere trgovackog lanca "Lidl", tako je i dalje ostalo u vlasništvu Grada. Razlog neprodaji zasigurno je visoka procjenjena cijena, utvrdena od strane sudskog vještaka, koja iznosi 300 eura po kvadratu, odnosno ukupno 1,179 milijuna eura.

- Vec uoci licitacije bilo je jasno da od prodaje zemljišta nece biti ništa jer nitko nije uplatio jamcevinu. Pretpostavljamo da je razlog cijena, medutim, rijec je o izuzetno atraktivnoj lokaciji na Verudi i nemamo je namjeru dati u bescjenje.

Uostalom, to je jedina lokacija u tom dijelu grada, kojem gravitira preko deset tisuca gradana i koji je najbliži turistickim kompleksima na kojoj je moguce otvoriti trgovacki lanac, stoga Grad nema namjeru spuštati cijenu, rekao je Damir Prhat, nadležni procelnik Upravnog odjela za komunalni sustav i imovinu.

Zemljište na Verudi, smješteno u trokutu: Tomasinijeva ulica-djecji vrtic-Ulica Veruda, gdje su trenutno smješteni vrtovi, u prodaji se našlo nakon zainteresiranosti Lidla, a, neslužbeno, i mnogih drugih trgovackih lanaca koji imaju poslovnice u Puli, sve u Šijani. No, zasad u njihovim racunicama ocito nema isplativosti pa je otvaranje prvog trgovackog centra do mora odgodeno.


Podijeli: Facebook Twiter