Veruda iscrtana kukastim križevima

(A. KANCELAR)
(A. KANCELAR)

Veruda se crveni. Od srama, i doslovno od kukastih križeva išaranih crvenim sprejem kod Osnovne škole Veruda i zgrade nadomak Domu sportova Mate Parlov, te po zgradama i roletama zgrade na vrhu Zoranićeve ulice, koju su stanari u međuvremenu pokušali očistiti, sastrugati, oprati i prefarbati.

I dok pripadnici navijačke skupine Demoni svojim muralima, kojima iskazuju podršku pulskom nogometnom prvoligašu, uljepšavaju nekad prekrasnu, a danas oronulu Verudu, nađu se i oni skloni idiotizmu. Mnogi na Verudi vjeruju da su u pitanju "djeca", koja šaraju simbole, a za koje vjerojatno niti ne znaju što su značili u povijesti.

- Već nekoliko dana Veruda je iscrtana kukastim križevima, crvenim sprejem, na fasadama i roletama stambenih zgrada. Dolazila je policija, slikala, mjerila, strugala komadiće spreja, ali ništa. Kada već policija nije u stanju otkriti delikvente trebaju građani malo bolje pazili na svoju okolinu i možda sami otkriti delikvente, kaže nam tako jedan ogorčeni stanar Verude.

Na jedinom, donedavno urednom zidu školskog igrališta dograđene Osnovne škole Veruda, nekad najljepšeg igrališta u Puli, a danas "škifece" uslijed dugogodišnje nebrige, kako škole tako i raznih delikvenata koji su ga uništili, cijelom dužinom crvenim sprejem išarani su kukasti križevi, te natpisi All Cops Are Bastards u dvije verzije - A.C.A.B. i 1.3.1.2, te SS i skinsi. (G. ROJNIĆ)

CIJELI TEKST PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter