Verši mlodega Španjola

Nikola Šumberac (A. ŠĆULAC)
Nikola Šumberac (A. ŠĆULAC)

Pred mnogobrojnom publikom u Gradskoj knjižnici Labin mladi lokalni pjesnik, Nikola Šumberac, predstavio je svoju prvu zbirku poezije "Verši mlodega Španjola".

Uvedeni u večer zvukom tradicijskog glazbala sviranog vještim prstima Adriane Miletić, posjetitelji su uživali u dragoj im labinskoj cakavici nadahnuto pretočenoj u Nikoline stihove u kojima prebire po svojim sjećanjima, događajima, njemu dragim ljudima i svakodnevici na senzibilan, topao i jednostavan način. U lijepo ugođenoj večeri izmjenjivali su se stihovi i glazba kojom nam je dodatno razgalio dušu duo Aleksej Hrvatin i Silvija Rejec Martinčić.

Uz autora, knjigu je predstavila i urednica i lektorica, zaljubljenica u domaći govor i njegova čuvarica, Neda Milenkovski koja je s uvažavanjem govorila o autoru i njegovih 90 pjesama sabranih u zbirku "Verši mlodega Španjola". Naglasila je da je njegova zbirka poezije jedan od koraka u brendiranju labinske cakavice.

Predstavljanje su uveličali i predstavnici nakladnika KULTura sNOVA iz Zagreba. U ime izdavača publici se obratio i uputio čestitke autoru na prvijencu Zdravko Odorčić. Kroz stihove koje su uz autora autentično interpretirali i njegovi gosti, Miranda Škalamera, Rina Miletić, Ivanka Arefijev, Branko Valić i Bruna Gobo, svi nazočni poštovatelji pisane riječi bolje su upoznali autora i osjetili njegovu pozitivnu energiju, životni optimizam i veliko srce.

Opuštenoj atmosferi i ugodnom druženju svojom spontanošću pridonijela je i voditeljica i moderatorica Roberta Razzi, koja je u najavi sudionika večeri za svakoga pronašla kratku i živopisnu sličicu. (A. Š.)


Podijeli: Facebook Twiter