Veri Radolović posao kod stranačkog kolege u HL-u

Vera Radolović zaposlena je HL-u, čiji je predsjednik uprave Danijel Ferić, aktualni šef pulskog SDP-a (M. MIJOŠEK)
Vera Radolović zaposlena je HL-u, čiji je predsjednik uprave Danijel Ferić, aktualni šef pulskog SDP-a (M. MIJOŠEK)

Istarski SDP pred novim je skandalom. Zamjenica predsjednika Gradskog odbora SDP-a Pule i nekadašnja dogradonačelnica Vera Radolović zaposlila se 9. prosinca u državnom poduzeću Hrvatska lutrija, čiji je predsjednik uprave Danijel Ferić, aktualni šef pulske organizacije SDP-a i potpredsjednik SDP-a Istre.

Stranačko zapošljavanje Vere Radolović u javnom poduzeću uslijedilo je nakon isteka roka od šest mjeseci u kojem je imala pravo na punu dužnosničku plaću.

Naime, dogradonačelnica Radolović zarađivala je svoju plaću u gradu Puli do 7. lipnja ove godine, kada joj je istekao mandat. Kako je SDP u gradu Puli (a i cijeloj Istarskoj županiji) prešao u opoziciju, Vera Radolović ostala je na šestomjesečnoj naknadi u iznosu pune plaće (sveukupno 89.564 kune), s plaćenim radnim stažem, od 8. lipnja do 7. prosinca. U ponedjeljak, 9. prosinca, "javila se na posao" kod stranačkog kolege, šefa pulskog SDP-a i glavnog čovjeka Hrvatske lutrije Danijela Ferića.

Radolović će u Hrvatskoj lutriji raditi na mjestu pomoćnika direktora, te imati plaću, kako izvještava Index.hr, dva i pol puta veću od hrvatskog prosjeka. Dakle, za očekivati je da će bivša dogradonačelnica zarađivati 12.213 kuna neto. (D. GRAKALIĆ)

CIJELI TEKST PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU.


Podijeli: Facebook Twiter