Verbanac i Ibrišević najuspješniji na Vargarola Cupu

Najbolji na jubilarnom izdanju Vargarola Cupa (G. ROJNIĆ)
Najbolji na jubilarnom izdanju Vargarola Cupa (G. ROJNIĆ)

Roberto Verbanac i Sandi Ibrišević, članovi Sportsko-ribolovnog društva Vergarola, pobjednici su jubilarnog, 10. Vargarola Cupa u udičarenju s brodice, koji se danas održavao u vodama pulskog akvatorija.

Natjecanje, koje se održava u spomen na tragediju na kupalištu Vargarola, od koje je prošlo 67 godina, započelo je prisjećanjem na taj događaj. Delegacija organizatora natjecanja, SRD-a Vergarola, bacanjem vijenca u more na mjestu tragedije prisjetila se stradalih u eksploziji podvodnih mina.

Natjecanje je trajalo od 8 do 13 sati, a sudjelovalo je 28 parova udičara iz Pule, Raše, Labina, ali i Slovenije, Italije i Njemačke. Na drugo se mjesto plasirao par Franjo Gričar - Adem Kamber iz redova najbrojnijeg SRD-a Barakeri, dok su treći bili Duško Jančić i Zdenko Koštroman.

Najveću ribu, ugora od kilogram i pol, ulovio je par Željko Zmajić - Darko Oman, dok je priznanje za najmlađeg udičara primio Stefano Erman.

Kao i svih proteklih godina, uz mnoštvo pozitivne energije, Vargarola Cup okončan je druženjem udičara te donacijom ribe Crvenom križu za pulski azil za beskućnike. (G. ROJNIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter