Venio Losert nosit ce hrvatski barjak u Londonu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Rukometaš Venio Losert, kojemu ce Igre u Londonu biti cetvrte na kojima je nastupao, nosit ce hrvatsku zastavu na ceremoniji svecanog otvaranja Igara XXX. olimpijade 27. srpnja u Londonu.

"Takvu smo odluku jednoglasno donijeli na današnjoj 38. sjednici Vijeca Hrvatskog olimpijskog odbora, a pored Venia u najužoj konkurenciji bili su i vaterpolist Igor Hinic, kojemu ce ovo biti pete igre na kojima nastupa, te sestre Zaninovic, Snježana Pejcic, Filip Ude, Sandra Perkovic i clanovi cetverca na parice", kazao je predsjednik HOO-a Zlatko Mateša.

Venio Losert roden je 25. srpnja 1975. u Zavidovicima u Bosni i Hercegovini, a dosad je na olimpijskim igrama osvojio dvije zlatne olimpijske medalje - 1996. u Atlanti i 2004. u Ateni. Pored olimpijskih najsjajnijih odlicja Losert je osvojio i dva srebra na svjetskim prvenstvima u Tunisu 2005. i u Hrvatskoj 2009.

Dvostruki je dobitnik Državne nagrade za šport "Franjo Bucar", 1996. i 2004. kao clan hrvatske rukometne reprezentacije. Tijekom karijere je branio za Badel Zagreb, Garbel Zaragozu, Teka Cantabria, Granollers, Portland San Antonio, Frigorificos del Morrazo Cangas, Barcelonu, Creteil, a od 201. je clan Ademar Leóna.

U dresu Badel Zagreba osvojio je dva Kupa prvaka (1992, 1993), te po sedam titula prvaka Hrvatske i pobjednika hrvatskog kupa. S Portland San Antoniom i Barcelonom bio je prvak Španjolske.

Bit ce to, nakon Pekinga 2008., druge Igre na kojima ce jedan rukometaš nositi hrvatsku zastavu. Dosadašnji hrvatski barjaktari na olimpijskim igrama bili su: Goran Ivaniševic (1992.), Perica Bukic (1996.), Zoran Primorac (2000.), Dubravko Šimenc (2004.) i Ivano Balic (2008.) (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter