Venezuela: Novi sukobi u Caracasu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Novi sukobi izbili su u subotu navecer u Caracasu izmedu prosvjednika i policije, nakon nove mobilizacije oporbe koja je okupila tisuce osoba protiv "diktature" predsjednika Nicolasa Madura.

Oko dvadeset tisuca osoba mirno je provjedovalo u istocnom dijelu grada, uporištu oporbe. "Za slobodu, stop diktaturi", bila je jedna od poruka, a mogle su se vidjeti i brojne državne zastave i zastave politickih stranaka.

Do incidenata je došlo kada je jedna radikalna skupina pokušala blokirati autocestu koja se nalazi u blizini. Policija je njezine pripadnike rastjerala koristeci suzavac i vodene topove.

Ovi su sukobi izbili nakon što su prije nekoliko dana uhicena dvojica oporbenih gradonacelnika zbog njihove odgovornosti, kako je rekao ministar unutarnjih poslova, u izbijanju sukoba u zemlji.

Paralelno, u središtu glavnog grada režim je organizirao protuprosvjed kojem se u jednom trenutku pridružio i Maduro, nazivajuci ono što se dogada "terorizmom, vandalizmom i fašizmom".

Najmanje je 31 osoba poginula u šest tjedana prosvjeda protiv vlade Nicolasa Madura, nasljednika bivšeg predsjednika Huga Chaveza.

Prosvjedi su poceli pocetkom veljace na inicijativu studenata, a protiv gospodarskih problema i policijske brutalnosti. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter