Venecijanska gondola u pulskoj luci

(N. LAZAREVIĆ)
(N. LAZAREVIĆ)

Akvatorijem pulske luke danas ujutro zaplovila je 56 godina stara venecijanska gondola s dvojicom članova posade i snimateljem. Ekipa venecijanske gondole je u Pulu stigla kamionom, a gondolu su u more bacili u bivšoj slobodnoj zoni luke Pula. Gondola je u Pulu stigla u sklopu projekta "Grad nade - Citta' della speranza" za pomoć bolnici u Padovi.

- Citta' della speranza je projekt kojeg potpomaže grad Padova za pomoć lokalnoj bolnici. Uključili smo se u taj humanitarni projekt s našim doprinosom pod nazivom Gondola nade - Una gondola per la speranza. U Veneciju krećemo u srijedu ujutro, a plan nam je u jednom danu stići do Novigrada i Umaga. Odatle bi krenuli prema Punti Savudrija i potom bi "sjekli" rutu za Grado. Dakako sve ovisi o vremenu. Uz nas će biti "Topo di Venezia" brod potpore za svaki slučaj, rekao je kormilar Giancarlo Falcier.

Uz 74-godišnjeg Giancarla, na gondoli vesla njegov prijatelj Alessandro Angiolin od 77 godina. Videokameru će za cijelog puta u ruci imati snimatelj Nicola Salvemini. Venecijansku posadu gondole na pulskoj je rivi dočekao gradonačelnik Boris Miletić. (C. B. G.)

 

 


Podijeli: Facebook Twiter