Venecija pulskim očima

Dojmljiva, topla fotografija Sande Rupillo - drugo lice Venecije
Dojmljiva, topla fotografija Sande Rupillo - drugo lice Venecije

Izložbu fotografija osmero članova Foto kluba Pula pod nazivom "Naša Venecija" otvorena je preksinoć u foajeu pulskog Kina Valli. Nakon što su se prošlog mjeseca u Gradskoj knjižnici i čitaonici Pula predstavili, na slobodnu temu, s po tri crno-bijele fotografije, u ovoj zajedničkoj izložbi članovi Foto kluba Pula Sanda Rupillo, Branka Bucconi, Mirjana Baćac, Jasna Božić, Antonio Ribić, Miran Burić, Neven Milinković i Marino Raunić predstavljaju se s po dvije fotografije na temu Venecije.

- Dok je izložba u Gradskoj knjižnici bila skup triptiha pojedinih autora koji su se, na neki način, svaki zasebno predstavili unutar zajedničke izložbe, ovdje je cilj bio jednim zajedničkim promišljanjem predstaviti Veneciju, kazao je prilikom otvaranja izložbe predsjednik Foto kluba Pula Antonio Ribić.

Pravi početak izložbe bio je prije tri mjeseca, kada su ovi zaljubljenici u fotografiju zajednički u jednodnevnom izletu posjetili Veneciju i snimili većinu fotografija s ove izložbe, dok je ostatak dopunjen iz zbirki nastalih prijašnjim pojedinačnim posjetima.

- Venecija je visoko prepoznatljiv grad i na prvi spomen ljudi je odmah povezuju s poznatim vizurama i venecijanskim maskenbalom, ali mi smo nastojali uključiti i onaj drugi, često zanemaren ili barem rjeđe viđen dio sporednih kanala uličica i alternativnih pogleda na grad. Iako je prevagnula većina dobro poznatih motiva, vjerujem da smo ipak uspjeli i barem malo natuknuti one skrivene stražnje ulice koje pričaju nešto drugačiju priču i tjeraju na promišljanje o tom gradu u cjelini, kazao je Ribić.

Prednost ove zajedničke izložbe je u tome što autori imaju različite stilove fotografije, različite interese i doživljaj motiva, no prije svega specifičan autorski rukopis. (Z. ANGELESKI)


Podijeli: Facebook Twiter