Velveti objavljuju reizdanje "White Light/White Heat"


Legendarni američki bend The Velvet Underground, jedna od najutjecajnijih rock grupa u povijesti, u prosincu će objaviti reizdanje svog drugog albuma "White Light/White Heat" iz 1968., objavio je časopis Rolling Stone.

Album koji ove godine slavi 45. rođendan, Universal Music reizdat će 3. prosinca u luksuznom de-luxe izdanju koje će sačinjavati tri diska. Pod vodstvom osnivača benda Loua Reeda i Johna Calea, obljetničko izdanje "White Light/White Heata" objelodanit će remasterirane verzije s originalnog LP-a u mono i stereo zvuku zajedno s bonus materijalima koji uključuju alternativne verzije pjesama poput "Hey Mr. Rain," nove mikseve pjesama "Beginning To See The Light" i "Guess I'm Falling In Love" te dosada neobjavljene vokalne i instrumentalne verzije pjesme "The Gift".

Također će se pojaviti materijal snimljen za vrijeme posljednjih studijskih proba koje je John Cale's odradio s Velvetima, prije nego što ih je napustio. Izdanje će također sadržavati i snimku koncerta od 30. travnja 1967. u njujorškom klubu Gymnasium. Album "White Light/White Heat" našao se i na Rolling Stoneovoj listi 500 najboljih albuma svih vremena na kojoj je zauzeo 293. mjesto.

"Zaglušujući svoje pjesme u gitarsku distorziju i monotoniju, Velveti su napravili najekstremniji album u svom ekstremnom katalogu. Pjesma "Sister Ray" je 17-minutno vrištanje pojačala", napisano je u obrazloženju. The Velvet Underground je rock'n'roll sastav osnovan 1965. u New Yorku.

Izdali su svega četiri albuma, ali se smatraju jednim od najutjecajnijih bendova svih vremena iako nisu imali uspjeha na top-listama. Svirali su izrazito eksperimentalnu glazbu daleko ispred svog vremena baveći se do tada neuobičajenim i tabu temama kao što su droge, sadomazohizam i ulično nasilje. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter