Veljović: Na Barbarigi nećemo čekati konzervatore

Dragonera; suživot kupača i nalazišta (M. MIJOŠEK)
Dragonera; suživot kupača i nalazišta (M. MIJOŠEK)

Već godinama čekamo da konzervatori arheološka nalazišta u Barbarigi proglase kulturnim dobrom. Zbog toga smo čekali s realizacijom naših aktivnosti. Oni to još uvijek nisu učinili, a mi više nećemo čekati. Zatražit ćemo izmjenu projekta golf igrališta koji je ucrtan na područje za koje se kasnije ispostavilo da je arheološko nalazište jer konzervatori na tom području ne dopuštaju igralište.

Potom ćemo prema izmijenjenom planu zatražiti građevinsku dozvolu i početi s gradnjom terena s devet rupa, odgovorio nam je jučer na upit zašto još nisu započeli najavljeni radovi, Goran Veljović, koji pravno zastupa Danka Končara, čija je tvrtka vlasnik zemljišta na području Barbarige i Dragonere, a ondje planira gradnju turističkih sadržaja: marine, golf igrališta, hotela, vila...

- Zbog svih tih problema još nismo počeli graditi, rekao je Veljović dodavši da će izgradnja golf igrališta započeti ove jeseni, demantiravši time izjavu vodnjanskog gradonačelnika Klaudija Vitasovića, koji je na prošlotjednoj sjednici Gradskog vijeća rekao da mu je Končar najavio da izgradnja prvih devet rupa golf igrališta počinje s prvim danom rujna.

Veljovićev odgovor da će radovi početi tijekom jeseni, a ne mjeseca rujna, Vitasović nam je jučer komentirao riječima da mu je jasno da se zbog arheoloških nalazišta projekt mora uskladiti s novonastalom situacijom i da zbog toga Končar ima problema. Upitan ostaje li pri stavu da će ukoliko ti radovi ne krenu do kraja godine, razvoj omogućiti ostalim ulagačima koji su to zatražili, odgovorio je potvrdno. (Paulo GREGOROVIĆ) 

CIJELI TEKST U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter