Veljko Ivančić priklonio se Radimiru Čačiću

Veljko Ivančić i Radimir Čačić (arhiva)
Veljko Ivančić i Radimir Čačić (arhiva)

Bivši predsjednik Županijskog odbora Hrvatske narodne stranke Veljko Ivančić iz Umaga jedan je od deset osnivača udruge Inicijativa za osnivanje Narodne stranke reformista, koja će slijediti ideju Radimira Čačića.

Kao što je najavila saborska zastupnica i bivša HNS-ovka Natalija Martinčević, predsjednica udruge, ta će preteča stranke poslužiti za pripremu programa u inicijativi za osnivanje nove političke opcije. Sve će se to dogoditi, dakako, kada Radimir Čačić bude pušten iz kaznionice u Valturi, gdje služi zatvorsku kaznu zbog izazivanja prometne nesreće u Mađarskoj.

Veljko Ivančić vodio je HNS u Istri do konca prošle godine, kada mu je istekao četverogodišnji mandat. Tada nije izabran za novog predsjednika i zbog toga je napustio redove narodnjaka. Zanimalo nas je zašto je došlo do odmaka od HNS-a.

- U studenom prošle godine istekao mi je četverogodišnji mandat nakon čega su uslijedili redovni unutarstranački izbori. Nažalost, nismo se baš razišli prijateljski jer sam se zalagao za proklamiranu unutarstranačku demokraciju i liberalizam, što se nije dogodilo, veli Ivančić.

No, ipak, ono što ga je kasnije puno više zasmetalo je postupak prema Radimiru Čačiću.

- Mrsko mi je bilo gledati onu "likvidaciju", udariti po čovjeku u trenutku kada se ne može braniti te ga isključiti iz stranke. Predsjedništvu HNS-a na čast, tvrdi Ivančić.

- Bio je u Vladi svega godinu dana i prštalo je na sve strane. Istina, neki su rokovi i obećanja u vezi s investicijama bili probijeni, ali jedan od razloga bila je neusklađenost propisa i uspavanost administracije. Nekima se možda nije sviđao njegov "buldožerski" stil, a meni se čini da je to upravo ono što nam fali u Hrvatskoj. Što će nam političari demagozi i populisti iza kojih je sama praznina i nikakvi rezultati, pita se Ivančić. (C. B. GALIĆ)

VIŠE ČITAJTE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter